Κοινωνία

Παιδότοποι: Γιατί δεν ανοίγουν σήμερα; Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες

Παιδότοποι: Γιατί δεν ανοίγουν σήμερα; Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε αναστολή λειτουργίας παραμένουν οι παιδότοποι παρά το γεγονός ότι για σήμερα, Δευτέρα, είχε προγραμματιστεί το άνοιγμά τους.

Όπως λέει στο insider.gr o Άρης Σκοτίδας, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Παιδοτόπων Αττικής, η κυβέρνηση ανήρτησε το Σάββατο το απόγευμα ΦΕΚ με το οποίο ανέστειλε την επαναλειτουργία τους μέχρι 28 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση οι παιδότοποι είχαν συμπεριληφθεί μεταξύ των επιχειρήσεων που θα άνοιγαν στις 15 Ιουνίου.

Το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι οι παιδότοποι θα ανοίξουν τελικά την Τετάρτη 17 Ιουνίου καθώς και ότι οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης και για τον μήνα Ιούνιο (ΚΥΑ 2219 – 10/6/20).

Όπως είχε γράψει το insider.gr την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι επιχειρήσεις ανέμεναν την απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, είχαν εκφραστεί κάποιοι προβληματισμοί όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που ήταν απαραίτητο να ληφθούν ώστε να ανοίξουν ομαλά με δεδομένο μάλιστα ότι στους χώρους υπάρχουν μικρά παιδιά και οι αποστάσεις είναι δύσκολο να τηρηθούν.

Οι παιδότοποι και η απόφαση

Η απόφαση λοιπόν για μετάθεση της ημερομηνίας επαναλειτουργίας, όπως επισημαίνει ο κ. Σκοτίδας ελήφθη προκειμένου να καταλήξουν τελικά οι ειδικοί σχετικά με το ποια θα είναι ακριβώς τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Οι Ενώσεις Παιδοτόπων Αττικής και Θεσσαλονίκης από το Σάββατο που έγινε γνωστό ότι μετατίθεται η ημερομηνία επαναλειτουργίας τους, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους «ο κλάδος μας συνεχίζει να στιγματίζεται με ανήθικο τρóπο, καθώς είναι ο μóνος κλειστóς κλάδος, που αφορά σε παιδιά, μετά την επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ, παιδικών χαρών και Luna Park τα οποία ανοίγουν 15/6/2020. Δεν έχει καμία λογική ο κλάδος των παιδοτόπων να είναι ο μóνος κλάδος που δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του και να απαξιώνεται κατά αυτó τον τρόπο».

Μάλιστα, ακόμη και μετά την ανακοίνωση ότι οι παιδότοποι ανοίγουν τελικά στις 17 Ιουνίου, οι Ενώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπενθυμίζοντας παράλληλα και το αίτημα τους για μέτρα στήριξης του κλάδου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X