Κοινωνία

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζονται τα μόρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πανελλήνιες 2021:Φέτος, για πρώτη φορά οι μαθητές θα καταθέσουν δύο μηχανογραφικά ενώ θα ισχύσει και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), που σημαίνει πως η εισαγωγή σε ΑΕΙ απαιτεί την επίτευξη στις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της ΕΒΕ ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου αλλάζει, μετά την επαναφορά των Συντελεστών Βαρύτητας και θα γίνεται με το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην 20άβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού, όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο (2).

Στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).

Οι συντελεστές βαρύτητας στην Ομάδα Προσανατολισμού που ανήκει ο υποψήφιος για το εκάστοτε Επιστημονικό Πεδίο, διαμορφώνονται ως εξής:

Ανθρωπιστικές Σπουδές – 1ο Επιστημονικό Πεδίο: ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες

Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Θετικές Σπουδές και Σπουδές Υγείας – 2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

3ο Επιστημονικό Πεδίο επιστήμες υγείας και ζωής

Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής – 4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Η εφαρμογή που υπολογίζει τα μόρια στις Πανελλήνιες 2021

Εφαρμογή από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) και όνομα «Υπολογισμός μορίων 2021» βοηθά τους μαθητές να μετατρέψουν τους βαθμούς τους σε μόρια.

Δείτε την εφαρμογή «Υπολογισμός Μορίων 2021» εδώ.

Αλλιώς, μπαίνετε στην ιστοσελίδα της ΟΕΦΕ και πατάτε πάνω στην ενότητα «ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ» και στη μετά πατάτε «Υπολογισμός Μορίων 2021».

Στη συνέχεια:

Επιλέγετε τον Προσανατολισμό και τα εξεταζόμενα μαθήματα και ως γραπτό βαθμό βάζετε στη σχετική θέση το βαθμό του κάθε εξεταζόμενου μαθήματος στην εικοσάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια ενός δεκαδικού ψηφίου.

Σημαντική Παρατήρηση: Για τους δεκαδικούς αριθμούς χρησιμοποιήστε την τελεία ως υποδιαστολή, δηλαδή παραδείγματος χάριν γράφουμε: 17.6

Για τα ειδικά μαθήματα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, όπως και για την Αρμονία και τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ο βαθμός που πρέπει να καταχωρήσετε στην παρακάτω φόρμα είναι ο Μέσος Όρος των βαθμών στα δύο μαθήματα, στην εικοσάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X