Κοινωνία

Παπασπύρου: Το πόρισμα για το Μάτι θα είναι έτοιμο σε τρεις μήνες

Παπασπύρου: Το πόρισμα για το Μάτι θα είναι έτοιμο σε τρεις μήνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ είπε ότι «3 Αυγούστου 2018 δόθηκε εντολή ελέγχου σε μεικτό κλιμάκιο από γενικό επιθεωρητή και επιθεωρητές από το Σώμα Επιθεωρητών περιβάλλοντος για να αναγνωριστούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές και συγκεκριμένα όσες εντοπίζονται 100 μέτρα από τον αιγιαλό. Εμπόδισαν το πόρισμα να κατέβει στις παραλίες».

«Στη συνέχεια ο πραγματογνώμονας κάποιων συγγενών θυμάτων ζήτησε να παρέμβω. Θεώρησα υποχρέωση μου να βγάλω δεύτερη εντολή ελέγχου. Πάντοτε ο γενικός επιθεωρητής σε τέτοιες περιπτώσεις παρεμβαίνει. Θα ελεγχθούν οι δήμοι, η Περιφέρεια, οι Πυροσβέστες, οι Λιμενικοί εάν έκαναν ή όχι σωστά τη δουλειά τους. Ο πραγματογνώμονας έλεγχε το θέμα της πυρόσβεσης. Τώρα για το σκέλος των δήμων και της Πολιτικής προστασίας είναι θέματα του διοικητικού δικαίου που θα ερευνήσουμε εμείς» πρόσθεσε.

«Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και από εκεί και πέρα όταν το δικό μου πόρισμα τελειώσει θα το κοινοποιήσω στους Εισαγγελείς. Η υπόθεση δεν φεύγει από τους δικαστές. Εγώ δεν έχω καμία παραγγελία από κανέναν. Εγώ ερευνώ μόνη μου και αυτόβουλα» συμπλήρωσε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

«Το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε 3 μήνες. Μου το ζήτησε πραγματογνώμονας θυμάτων. Δεν γνωρίζουμε όμως εάν το πόρισμα που παραδόθηκε περιελάμβανε όλους τους υπαίτιους, όλους τους εμπλεκόμενους» κατέληξε η κ. Παπασπύρου.

Να επισημάνουμε, ότι η εισαγγελέας διευκρίνισε για την δικογραφία, ότι μένει τελικά στα χέρια του κ. Ζαγοραίου, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την αντιπολίτευση, επειδή ζητούσε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που διενεργεί την έρευνα, να ενσωματώσει στη δικογραφία και το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, για να ολοκληρώσει την έρευνα.

Αλλά… του ζητάει όμως να λάβει υπ όψιν του το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα βγει σε 3 μήνες … και όχι σε άγνωστο χρόνο! Λόγω του κατεπείγον που είχε διατάξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την έρευνα της τραγωδίας στο Μάτι.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το πόρισμα των ελεγκτών της Επιθεωρήτριας για την τραγωδία στη Μάνδρα έκανε οχτώ (8) μήνες για να παραδοθεί στα χέρια των εισαγγελέων!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X