Κοινωνία

Πλειστηριασμοί: Πετάνε στον δρόμο καθαρίστρια μητέρα 4 παιδιών- Τα 2 εκ των οποίων είναι ΑμΕΑ

Πλειστηριασμοί: Πετάνε στον δρόμο καθαρίστρια μητέρα 4 παιδιών- Τα 2 εκ των οποίων είναι ΑμΕΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλειστηριασμοί: Σε θηλιά που «πνίγει» εκατοντάδες συμπολίτες μας εξελίσσονται οι πλειστηριασμοί. Στον δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί μια διαζευγμένη γυναίκα, καθαρίστρια, με τα τέσσερα παιδιά, δύο εκ των οποίων είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το σπίτι βγαίνει την Τετάρτη σε πλειστηριασμό και, όπως είπε η ίδια μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN , έχει ενημερωθεί ότι έχει βρεθεί αγοραστής.

Πλειστηριασμοί: Τι λέει η μητέρα των 4 παιδιών

«Είχα προίκα μια μονοκατοικία. Από τον σεισμό του 1999 έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά και με τον τότε σύζυγο μου πήραμε ένα δάνειο για να σηκώσουμε το σπίτι μας. Υπήρχαν και τα παιδιά, που είχαν το πρόβλημα και ήθελα κάτι καλύτερο γι’ αυτά. Υπέγραψα και υποθήκευσα το σπίτι» είπε η κυρία Κυριαζοπούλου.

«Είμαι διαζευγμένη εδώ και περίπου 12 χρόνια. Ζούσαμε χωρίς ρεύμα για 17 μήνες και χωρίς νερό 4 μήνες. Εδώ και 2 χρόνια εργάζομαι ως σχολική καθαρίστρια. Ο μισθός μου είναι πολύ χαμηλός» συνέχισε, περιγράφοντας της δυσκολίες που έχουν βιώσει.

Πλειστηριασμοί: “Η εισπρακτική εταιρεία δεν μπαίνει σε διακανονισμό” καταγγέλλει η γυναίκα
Τα χρέη σήμερα για το σπίτι ανέρχονται στα 90.000 ευρώ, ωστόσο η εισπρακτική εταιρεία ζητά 1,5 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας τις οφειλές του πρώην συζύγου της, που έχει κηρύξει πτώχευση. «Δεν μπαίνουν σε διακανονισμό η εισπρακτική λένε ότι τα έχουν βάλει όλα σε έναν κουβά» τόνισε και εξέφρασε την αγωνία ότι από την Πέμπτη μαζί παιδιά της θα είναι στον δρόμο.

Όπως είχε επισημάνει με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο dikastiko.gr, o δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, “με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction.gr, οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ακινήτων για το 2022 ανέρχονται σε 33.840 ενώ το 2021 ήταν 23.073, με καταγεγραμμένη ετήσια μεταβολή +32%, επιστρέφοντας μας στην «κανονικότητα» του 2008.

Μόνο το α΄εξάμηνο του 2022 διενεργήθηκαν 17.620 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ όλο το έτος 2021 διενεργήθηκαν 11.302. Αν ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο εξάμηνο, θα έχουμε υπερτριπλασιασμό των πλειστηριασμών μέσα σε ένα μόνο έτος. Για το 2023 προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X