Θέμα

Πτώση ελικοπτέρου: Με βατραχανθρώπους ψάχνουν τον πιλότο – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Πτώση ελικοπτέρου: Με βατραχανθρώπους ψάχνουν τον πιλότο – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αγωνία για τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Εύβοιας λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Αυτή την ώρα το Λιμενικό Σώμα μαζί με ιδιωτικά σκάφη και βατραχανθρώπους πραγματοποιούν έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο, ο οποίος είναι περίπου 67 με 68 ετών.

Δεν υπάρχουν στοιχεία αν στο ελικόπτερο επέβαινε και δεύτερο άτομο.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας, ο οποίος δήλωσε στο evima.gr πως είναι πολύ δύσκολες οι έρευνες καθώς, από τις καταστροφές η θάλασσα έχει γεμίσει με φερτά υλικά.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος περιέγραψε στιγμή προς στιγμή όσα είδε πριν από την πτώση του ελικοπτέρου.

Όπως είπε «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κράτει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη.

»Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε από το σημείο που ήμασταν, ότι οι κινητήρες για κάποιο λόγο έκαναν κράτει και μετά το ελικόπτερο το χάσαμε από τα μάτια μας. Δεν επέστρεψε ξανά, δεν ακούσαμε ξανά τον θόρυβο από το ελικόπτερο.

»Θεωρήσαμε ότι είναι ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μπορεί να πάει να κάνει κάποια επιχείρηση διάσωσης, να μεταφέρει κάποιον άνθρωπο που είναι εγκλωβισμένος. Εκεί λοιπόν, μέσα στο σύννεφο που το χάσαμε και ακούσαμε αυτόν τον θόρυβο να κάνουν κράτει οι κινητήρες, αυτομάτως μετά χάθηκε και το ελικόπτερο».

Άλλος μάρτυρας στον Σκαϊ αναφέρει, «Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς»

Το σχέδιο πτήσης

Το ελικόπτερο ήταν πολιτικό, τύπου Α-109 και εκτελούσε δρομολόγιο από Μαντούδι προς Βόλο, όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία. Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο απογειώθηκε από Αφίδνες, θα έκανε ενδιάμεση στάση στο Μαντούδι και θα κατέληγε στη ΒΙΠΕ Βόλου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πάνος Καμμένος έκανε μία ανάρτηση για την πτώση του ελικοπτέρου.

«Εξαιρετικός χειριστής άνθρωπος και Αξιωματικός ο Μιχάλης Λαμπος που έπεσε με το ελικόπτερο ο Θεός να βοηθήσει», έγραψε.

Το σημείο της πτώσης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X