Κοινωνία

Πυροβολισμός 16χρονου: Οδοφράγματα, φωτιές και ένταση στη Θεσσαλονίκη (vids)

Πυροβολισμός 16χρονου: Οδοφράγματα, φωτιές και ένταση στη Θεσσαλονίκη (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το απόγευμα της Παρασκευής (9/12/2022), άτομα έστησαν οδοφράγματα στην οδό Πόντου, έξω από τον οικισμό Αγία Σοφία. Έβαλαν φωτιές σε λάστιχα και ξύλα, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ και σημειώθηκε ένταση μεταξύ των ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην οδό Πόντου, και αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, νεαροί Ρομά επιχείρησαν να στήσουν και δεύτερο οδόφραγμα πλησίον ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην οδό Πόντου. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με χρήση χημικών.

Τότε κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Λίγη ώρα αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., είναι πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Την οριστική απόφαση αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο 16χρονος Κώστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειου, με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη.

Δείτε βίντεο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X