Κοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην Κεντρική Επιτροπή μπορεί να τεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.  Σημειώνεται ότι για να συγκληθεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται 75 υπογραφές στις 300, ενώ για να γίνει πρόταση μομφής στον πρόεδρο για αντικαταστατική συμπεριφορά χρειάζεται να συμφωνήσουν το 50+1 των μελών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να τεθεί το θέμα της αναβολής του συνεδρίου που επρόκειτο να αρχίσει την Πέμπτη και ο Στέφανος Κασσελάκης στην επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία  αναφέρει ότι θα γίνει.

Η διαδικασία απομάκρυνσης Κασσελάκη

Ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο «τραπέζι» είναι ακόμα και αυτό της κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Για να απομακρυνθεί από την προεδρία του κόμματος ο νυν πρόεδρος, θα πρέπει να γίνει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής πριν το συνέδριο της Πέμπτης.

Αυτό για να γίνει, χρειάζεται τις υπογραφές 75 μελών από τα 300 ενώ για μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής λόγω αντικαταστατικής συμπεριφοράς χρειάζονται οι 50+1 από τους 300 και προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει εάν θα εγκριθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X