Κοινωνία

Σαϊντού Καμαρά: Συγκίνησε με το «ευχαριστώ» του! Σε 10 ημέρες η απόφαση της Αρχής Προσφυγών

Σαϊντού Καμαρά: Συγκίνησε με το «ευχαριστώ» του! Σε 10 ημέρες η απόφαση της Αρχής Προσφυγών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε 10 ημέρες αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της η Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών, που εξέτασε σήμερα την προσφυγή του Σαϊντού Καμαρά, του πρόσφυγα μαθητή του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου που κινδυνεύει με απέλαση στη Γουϊνέα λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ’ το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ» δήλωσε ο Σαϊντού συγκινημένος, βγαίνοντας από τη συζήτηση της προσφυγής του, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα.

Οι συμμαθητές του, που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, τον είχαν υποδεχθεί λίγο πριν με χειροκροτήματα και ζεστές αγκαλιές.

Έξω από το κτίριο της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών στη Νίκαια βρέθηκαν από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι, συμμαθητές, καθηγητές και απλοί πολίτες που έσπευσαν να του συμπαρασταθούν και να ζητήσουν να μείνει στη χώρα μας. Και όχι μόνο ο Σαϊντού, αλλά κάθε άλλο παιδί σαν τον Σαϊντού.

Στο avgi.gr μίλησαν τρεις συμμαθήτριες του Σαϊντού.

«Ο Σαϊντού είναι ένα παιδί που πρέπει να μείνει εδώ. Και όχι μόνο ο Σαϊντού, κάθε Σαϊντού γιατί είναι πολύ άδικο. Είμαστε εδώ για να τον υποστηρίξουμε με ό,τι τρόπο μπορούμε. Πρέπει να μείνει μαζί μας, πρέπει να μείνει στο σχολείο μας, πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, να σπουδάσει» τόνισε η Αναστασία.

«Ο Σαϊντού έτσι όπως τον έχω γνωρίσει εγώ είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Όχι μόνο εκείνος, ο κάθε Σαϊντού θα πρέπει να μείνει στην Ελλάδα. Δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Έχει περάσει πάρα πολλά για να βρίσκεται εδώ πέρα. Έχει καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο, να ενταχθεί μες το σχολείο, να κάνει φίλους. Έρχεται κάθε μέρα από το κέντρο στο σχολείο» σημείωσε η Λινέτ. «Ήρθαμε εδώ για να τον υποστηρίξουμε και πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να τον υποστηρίξει. Χαίρομαι πάρα πολύ που έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις το θέμα. Μην νομίζετε ότι είναι μόνο το δικό μας σχολείο. Σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας Σαϊντού» συμπλήρωσε.

«Ο Σαϊντού είναι ένα πολύ καλό παιδί και πιστεύω ότι να τον υποστηρίξουμε. Τυχαία δεν είμαστε στη θέση του. Είναι ένα παιδί το οποίο πέρασε δύσκολα για να έρθει εδώ πέρα. Του αξίζει να μείνει εδώ, όπως και σε κάθε Σαϊντού» ανέφερε η Φλόρα.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε τον μαθητή μας, τον Σαϊντού όπως τον έμαθε όλη η χώρα» υπογράμμισε από την πλευρά του στο avgi.gr ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου Νίκος Κακλαμάνος. «Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη συγκίνηση γιατί είναι πολύ πλατιά η συμπαράσταση που έδειξε τόσο η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου, αυτονοήτως η εκπαιδευτική κοινότητα που από την αρχή κινητοποιήθηκε όσο και ο πολιτικός κόσμος και χιλιάδες ανώνυμοι άνθρωποι από όλη την χώρα που είτε με ψηφίσματα είτε με τηλεφωνήματα είτε με email όλη αυτήν την περίοδο στήριξαν την υπόθεση του μαθητή μας» ανέφερε.

«Ο Σαϊντού είναι ένα παράδειγμα παιδιού το οποίο έχει ενταχθεί στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με απόλυτο και σαφή τρόπο, και από αυτή την άποψη θα είμασταν αρκετά ανακόλουθοι εάν σήμερα η απόφαση ήταν μία απόφαση αρνητική ή εν πάση περιπτώσει όχι αυτή που προσδοκούμε» τόνισε ο Νίκος Κακλαμάνος.

Στο πλευρό του Σαϊντού βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που άνοιξε και πανό έξω από το κτίριο της Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να διεκδικήσουμε και να συμπαρασταθούμε στο αυτονόητο» τόνισε στο avgi.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφωνας Αλεξιάδης. «Είμαστε εδώ για να κατοχυρώσουμε ένα δικαίωμα ενός μαθητή που έχει διαπρέψει και δεν είναι δυνατόν η ελληνική πολιτεία ακόμη να δημιουργεί εμπόδια σε κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πολύ καιρό».

Ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ακόμη ότι οι γειτονιές της Β’ Πειραιά είναι γειτονιές που έχουν δημιουργηθεί από πρόσφυγες. «Έχουμε λοιπόν παραπάνω ευαισθησία σ’ αυτά τα ζητήματα. Και είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα του Σαϊντού» υπογράμμισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X