Κοινωνία

Σε εξέλιξη αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ και προσαγωγές

Σε εξέλιξη αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ και προσαγωγές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Νέο Ηράκλειο και στη Νέα Ιωνία καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις ακροδεξιών με καλέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη και αντιφασιστικά συλλαλητήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα έχουν γίνει εννιά προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ «προληπτικά», υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει ότι έγιναν προσαγωγές επτά μελών του.

Τα μέτρα στις περιοχές είναι δρακόντεια υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ αυτή τη στιγμή, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 άτομα στη Νέα Ιωνία, και περίπου 700 άτομα στα Πευκάκια.

Στο Νέο Ηράκλειο, έχουν μαζευτεί 200 άτομα αλλά μπροστά τους έχει σχηματιστεί μπλόκο της αστυνομίας με διμοιρία και δεν τους επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν πορεία.

Συναγερμός για το πανευρωπαϊκό κάλεσμα των ακροδεξιών – Επί ποδός 3.000 αστυνομικοί

Γενικότερα πάντως, στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός ενόψει της σημερινής ημέρας, καθώς προβληματισμό προκαλούν οι ταυτόχρονες διαδηλώσεις, από ακροδεξιούς και από αντιφασιστικές ομάδες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο.

Ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Europol έχουν μια λίστα με ονόματα μελών ακροδεξιών οργανώσεων τα οποία εφόσον εντοπιστούν κατά τον έλεγχο εισόδου στη χώρα μας, θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα (19:00) στο Νέο Ηράκλειο συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες, με αφορμή τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της πριν από 10 χρόνια -παρότι υπάρχει απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 1/11 έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 2/11.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Για τον λόγο αυτό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ, καθότι θα βρίσκονται επί ποδός πάνω από 3.000 αστυνομικοί, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα αποτρέπουν, σε μεγάλη ακτίνα, την προσέγγιση του μνημείου των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και drones, έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αστυνόμευση σ’ ολόκληρη την Αθήνα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Επίσης, με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα είναι την Τετάρτη από τις 14:00 οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού, με τους συρμούς να διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάση και θα επαναλειτουργήσουν μόνο με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Μέλη της νεοφασιστικής Casa Pound οι 21 Ιταλοί που συνελήφθησαν στο «Βενιζέλος»

Στη νεοφασιστική οργάνωση Casa Pound ανήκουν οι 21 Ιταλοί ακροδεξιοί που συνελήφθησαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Τρίτης, Όπως γνωστοποίησε η ΕΛ.ΑΣ, έφτασαν στη χώρα μας για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση ακροδεξιών. Οι 21 Ιταλοί οδηγήθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Μάλιστα στους 21 συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ο αρχηγός της οργάνωσης Τζιανλούκα Ιανόνε, ο οποίος χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να σταματούν και να συλλαμβάνονται αυθαίρετα πάνω από 20 άτομα μόλις κατεβαίνουν από το αεροπλάνο μόνο και μόνο επειδή ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη δύο αγοριών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X