Κοινωνία

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα δίνονται 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα δίνονται 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άγραφα: Στο πλευρό των νέων ζευγαριών που, αν και θέλουν, προβληματίζονται εάν πρέπει να γίνουν γονείς λόγω των οικονομικών δυσκολιών στέκεται και πάλι ο Δήμος Αγράφων. Η Δημοτική Αρχή προσφέρει 1.500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στα Αγραφα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα αυτά θα διπλασιαστούν με τη νέα χρονιά.

Μάλιστα, με στόχο να αναγεννηθεί και να στηριχθεί η επαρχία, ο δήμαρχος παροτρύνει και νέους ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια, αν το επιθυμούν, να εγκατασταθούν στα Αγραφα.

«Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε (Action24) ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης. Πρόσθεσε δε: «Στην ελληνική επαρχία, ό,τι αναπτύχθηκε, αναπτύχθηκε τυχαία. Θέλουμε σχεδιασμό δημογραφικής πολιτικής στην Ελλάδα. Ως δήμος δώσαμε στις νέες μαμάδες το 2022 1.500 ευρώ και από του χρόνου θα δίνουμε 3.000».

Όπως εξήγησε, η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος πέρασε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Ως δήμος απασχολούμε 40 άτομα ηλικίας 55 έως 67 ετών με 75% επιδότηση από τον ΟΑΕΔ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει για νέα παιδιά και νέες γυναίκες, να έρθουν στα χωριά μας να εγκατασταθούν και να δουλέψουν».

Στο σημείο αυτό ο κ. Καρδαμπίκης σχολίασε: «Θέλω να πω πόσο τυχαία γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Την εποχή του κορονοϊού το Διαδίκτυο ήταν απαραίτητο για να κάνουν τα παιδιά μάθημα κι εμείς δεν είχαμε. Προβάλαμε αυτό το θέμα και σε 15 ημέρες αναπτύχθηκε Διαδίκτυο», είπε ο δήμαρχος Αγράφων. «Πλέον τα περισσότερα χωριά έχουν Διαδίκτυο και σε 25 χωριά βάλαμε δωρεάν WiFi».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X