Θέμα

Σοκαριστική αποκάλυψη Παγώνη: 148 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ!

Σοκαριστική αποκάλυψη Παγώνη: 148 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε σήμερα (30.11.2021) τις επαφές του με φορείς και κόμματα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Από τους πρώτους που επισκέφθηκαν την Κουμουνδούρου ήταν η ΕΙΝΑΠ, με επικεφαλής την πρόεδρό της, Ματίνα Παγώνη.

Κατά τη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ματίνα Παγώνη και το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ περιέγραψαν με δραματικούς τόνους την κατάσταση στο ΕΣΥ. Και κυρίως σε ό,τι αφορά στη φροντίδα των ασθενών με Covid19 αλλά και τη νοσηλεία και αντιμετώπιση ασθενών με άλλα νοσήματα.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ΕΙΝΑΠ με τον Αλέξη Τσίπρα, σήμερα 148 ασθενείς βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εδώ και καιρό έχει οδηγήσει στην έκρηξη της θνητότητας, καθώς δεν λαμβάνουν την αρμόζουσα φροντίδα.

Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην ακύρωση χειρουργείων και κρίσιμων θεραπειών για σοβαρές ασθένειες εξαιτίας της μονοθεματικής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τόνισαν την ανάγκη άμεσης στήριξης στο ΕΣΥ με:

  • άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία και Covid περιστατικών
  • άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των επιλαχόντων γιατρών σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ
  • διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.
  • την επιστροφή στα καθήκοντά 530 μάχιμων γιατρών, που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, με αυξημένα υγειονομικά στάνταρ και αυξημένο testing.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X