Κοινωνία

«Σπάστε τη σιωπή…»: Ο εφιάλτης της 12χρονης μαθήτριας από την Ιεράπετρα – «Η κόρη μου βιάστηκε σε τουαλέτα διαδοχικά από τρεις ανήλικους»

«Σπάστε τη σιωπή…»: Ο εφιάλτης της 12χρονης μαθήτριας από την Ιεράπετρα – «Η κόρη μου βιάστηκε σε τουαλέτα διαδοχικά από τρεις ανήλικους»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο εφιάλτης της 12χρονης μαθήτριας: Θύμα πολλαπλών βιασμών από τέσσερις ανηλίκους καταγγέλλει πως έπεσε μια μαθήτρια, μόλις 12 ετών, στην Ιεράπετρα. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η μητέρα της, η οποία είναι εκπαιδευτικός.
Ο εφιάλτης της 12χρονης μαθήτριας από την Ιεράπετρα ξεκίνησε το 2020.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κόρη της έπεσε θύμα βιασμού από ένα 15χρονο τότε μαθητή Α’ Λυκείου.

«Την κάλεσε να μιλήσουν σε ένα γιαπί, σε μία οικοδομή κοντά στο σχολείο της κόρης μου. Ακολούθησε η κόρη μου, αυτός όμως είχε παρέα γύρω στα 10 με 15 άτομα παιδιά συνομήλικα, οι οποίοι παρέμειναν στον ίδιο χώρο. Εκεί έγινε ο πρώτος βιασμός της κόρης μου» περιέγραψε η μητέρα.

Το ίδιο καλοκαίρι το παιδί πήγε σε πάρτι γενεθλίων ενός 15χρονου. Εκεί βιάστηκε, όπως καταγγέλλει η μητέρα, στην τουαλέτα διαδοχικά από τρεις ανήλικους, με πρόσχημα το γνωστό παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια».

«Η δοκιμασία σε περίπτωση που έχανε το κορίτσι, ήταν είτε να πιει ένα ολόκληρο ποτήρι από αλκοολούχο ποτό, είτε να πιει ένα κρεμοσάπουνο ή να προβεί σε μία σεξουαλική πράξη. Κι αυτό που ακολούθησε ήταν να βιαστεί από τους τρεις τους διαδοχικά. Ξυλοδαρμός πρώτα και ακολουθούσε βιασμός» ήταν η ανατριχιαστική περιγραφή της μητέρας.

Από τότε το άτυχο κορίτσι άρχισε ξαφνικά να κλείνεται στον εαυτό του και να διαταράσσεται σοβαρά ο ψυχισμός του.

Το κορίτσι κατέληξε να νοσηλεύεται στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για έξι μήνες. Σε αυτό το διάστημα φέρεται να μίλησε στους γιατρούς με αποτέλεσμα να «ανοίξει» ο δρόμος για την καταγγελία της εν λόγω υπόθεσης. Χρειάστηκε ν΄ ακολουθήσει βαριά φαρμακευτική αγωγή.

«Σπάστε τη σιωπή…» και για τους γονείς το μήνυμα είναι να είναι δίπλα κι όχι απέναντι από τα παιδιά τους. Δυστυχώς ο βιασμός είναι ένα από τα βίαια εγκλήματα και αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στη ψυχή ενός θύματος, είπε η ψυχολόγος Αναστασία Μοσχονά.

Η καταγγελία έγινε τον Φεβρουάριο του 2022 από τη μητέρα της στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου. Στη συνέχεια, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ασφάλεια Ιεράπετρας, όπου εμφανίζονται να διαδραματίστηκαν τα καταγγελλόμενα περιστατικά. Από τους αστυνομικούς της Ιεράπετρας σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Λασιθίου, κρίνοντας ότι τα στοιχεία δεν επαρκούν, ζήτησε να επιστρέψει η δικογραφία στην Ασφάλεια Ιεράπετρας και να ληφθούν ανωμοτί συμπληρωματικές καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X