Κοινωνία

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες στη Θεσσαλία – Προαναγγέλλουν «θερμό» χειμώνα (pics&vids)

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες στη Θεσσαλία – Προαναγγέλλουν «θερμό» χειμώνα (pics&vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου οι αγρότες στη Θεσσαλία, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, από τις οποίες τα χωράφια τους δεν μπορούν ακόμη να καλλιεργηθούν.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες των χωριών γύρω από την λίμνη Κάρλα, που ζητούν να γίνουν άμεσα τα έργα για την υλοποίηση του αποστραγγισμού των περιοχών, αλλά και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Στην Λάρισα τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο κόμβο Πλατυκάμπου, ενώ οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο Ε65, από τον κόμβο Προαστίου μέχρι τον κόμβο Ανάβρας. Στο Βόλο το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι αγρότες προαναγγέλλουν «θερμό» χειμώνα καθώς το αγωνιστικό τους… πλάνο προβλέπει έξοδο των τρακτέρ μετά τις γιορτές, περί τις 20 Ιανουαρίου.

«Οι συνάδελφοι αγρότες βρίσκονται σήμερα στον Πλατύκαμπο γιατί παλεύουν για την επιβίωσή τους. Ζητούμε δέσμευση από την κυβέρνηση με άμεσο χρονοδιάγραμμα και με εκτίμηση των απαραίτητων έργων, ώστε να αποστραγγιστεί το νερό από την Κάρλα και αναπλήρωση των στρεμμάτων των συναδέλφων, γιατί δεν θα καλλιεργήσουν για τα επόμενα χρόνια και βεβαίως αποζημιώσεις στο ύψος της πραγματικής ζημιάς και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Να παραμείνουμε στα χωριά μας», δήλωσε ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Στο χώρο της κινητοποίησης βρέθηκε και ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η πρόταση της Περιφέρειας είναι «να μεγαλώσει η Κάρλα σε εκτάσεις του δημοσίου και να γίνει το κανάλι που να βγαίνει στο Αιγαίο για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πλημμύρας στο μέλλον και να αρχίσουν οι άνθρωποι να έχουν μία εμπιστοσύνη να ξαναξεκινήσουν τις ζωές τους εδώ. Αν δε γίνει μία τέτοια προσέγγιση υπάρχουν άλλες δύο λύσεις: Η μία λύση είναι να γίνει κάποιος ψαράς ή να εγκατασταθεί κάπου αλλού, πράγμα που εγώ δεν το δέχομαι ούτε το ένα ούτε το δεύτερο…»

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση των αγροτών στη Θεσσαλία

Βίντεο-φωτογραφίες: onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X