Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ασθενείς με κορονοϊό “σπάνε” την καραντίνα και κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Θεσσαλονίκη: Ασθενείς με κορονοϊό “σπάνε” την καραντίνα και κυκλοφορούν ελεύθεροι!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των θετικών στον κορονοϊό, οι οποίοι «σπάνε» την καραντίνα τους και κυκλοφορούν ελεύθερα στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα στις επαρχιακές περιοχές, καθώς δεν υπάρχει αρκετή αστυνόμευση.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο των θετικών στον κορονοϊό, που ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, κυκλοφορούν κανονικά και δεν αυτοπεριορίζονται, επιβαρύνοντας την επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις τραγικές ιστορίες που εκτυλίσσονται καθημερινά λόγω του κορονοϊού και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως από τους ανεμβολίαστους, υπάρχουν πολλοί ακόμη, οι οποίοι δεν πάνε να εμβολιαστούν.

Άλλωστε, σύμφωνα με το ThessToday.gr, υπάρχουν δογματικοί αρνητές του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που εντοπίζονται κυρίως στις μικρές κοινωνίες, λόγω των περισσότερων διαπροσωπικών σχέσεων, οι οποίες αλλάζουν την καθημερινότητα μιας περιοχής, από τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, έως το έργο που προσφέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Υπάρχει από πάντα αυτή η συμπεριφορά ορισμένων στις μικρές κοινωνίες»

Στο ThessToday.gr, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής, ο οποίος εξηγεί ότι το φαινόμενο των θετικών που «σπάνε» την καραντίνα τους, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους ειδικούς, καθώς η συγκεκριμένη στάση παρατηρείται σε κατοίκους πολλών περιοχών από την αρχή της πανδημίας.

«Υπάρχει από πάντα αυτή η συμπεριφορά ορισμένων στις μικρές κοινωνίες, διότι ξέρετε σε αυτές τις τοπικές κοινότητες δεν φοβούνται απολύτως τίποτα, γιατί ακόμη και οι αστυνομικές δυνάμεις -που βρίσκονται εκεί- είναι άτομα που γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν πρόκειται να τους συλλάβουν. Επικρατεί η λογική “έλα μωρέ, τι έγινε”», δήλωσε ο κ. Κιουμής, υπογραμμίζοντας ότι η λογική των διαπροσωπικών σχέσεων «είναι ένας σημαντικός παράγοντας που κακά τα ψέματα, δυστυχώς συντηρεί την πανδημία».

«Στις μεγάλες πόλεις είναι λίγο πιο απρόσωπα τα πράγματα και μπορεί ο αστυνομικός να σε ελέγξει ανά πάσα στιγμή και αν είσαι παραβάτη θα υποστείς και τις συνέπειες. Στα μικρά μέρη ισχύουν οι διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτή την πληροφόρηση την ξέρω από την πρώτη στιγμή και από φίλους γιατρούς που μου τα μεταφέρουν αυτά τα πράγματα», σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X