Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 49χρονος που ήταν στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων φίλων των παιδιών του

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 49χρονος που ήταν στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων φίλων των παιδιών του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αθώος κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 και με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέα της έδρας κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 49χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε πολυετή κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών, φίλων των παιδιών του.

Ο κατηγορούμενος από την ανάκριση επέμεινε ότι είναι αθώος αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, όπως έπραξε και στο πρώτο δικαστήριο.

Ο 49χρονος είχε κατηγορηθεί ότι από το 2015 έως το 2019 εκμεταλλευόταν την απουσία των παιδιών του και κατά διαστήματα ασελγούσε σε τέσσερις ανήλικες φίλες τους ηλικίας από 6 έως 12 χρόνων, στην Περαία Θεσσαλονίκης. Καταγγέλθηκε από τη μητέρα της μίας ανήλικης και η έρευνα επεκτάθηκε και στα άλλα παιδιά που κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου, όπως αναπτύχθηκε στο δικαστήριο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Απρίλιο του 2022 τον είχε καταδικάσει για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στο Εφετείο ο 49χρονος επανέλαβε τους αρχικούς ισχυρισμούς του ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα καταγγελλόμενα και πως όσα ειπώθηκαν ήταν στη φαντασία του παιδιού που τα μετέφερε στη μητέρα του. Μάλιστα στο πλευρό του ήταν και η σύζυγός του που κατέθεσε στο δικαστήριο. Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε την αθώωσή του, που έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του δικαστηρίου. Την ενοχή του ζήτησαν ο πρόεδρος του Εφετείου και δύο ένορκοι.

Στο άκουσμα της απόφασης ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα, καθώς είναι ήδη δύο χρόνια στις φυλακές.

Πηγή: voria.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X