Κοινωνία

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού 33 εκατ. δολ. του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού 33 εκατ. δολ. του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρκούσε μία ανώνυμη επιστολή για να ενεργοποιήσει εν μέσω θέρους τα αντανακλαστικά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ώστε να ξεκινήσει η αναζήτηση 33 εκατ. δολαρίων. Επί της ουσίας πρόκειται για 33 εκατ. «χαμένα» δολάρια που προέρχονται από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, φέρονται να ανήκουν σε ίδρυμα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν και προορίζονται για δωρεές σε συγκεκριμένα νοσοκομεία και πνευματικά ιδρύματα! Η ανώνυμη επιστολή ξεκίνησε ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού για τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα, όταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας έφτασε ένας φάκελος με παραλήπτη την Κ. Σακελλαροπούλου. Ο φάκελος είχε σταλεί από την Ελλάδα, όμως δεν είχε αποστολέα. Περιείχε μία ανώνυμη επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (που αποκαλύπτει η ΑΥΓΗ) υπογραφόμενη από «φίλο της οικογένειας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
avgi.gr

Ο επιστολογράφος δηλώνει «οικογενειακός φίλος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή και βιομήχανου) περισσότερο από σαράντα χρόνια» και κάνει λόγο για «πολυετή, ειλικρινή και στενή φιλία». Στο πλαίσιο αυτής της σχέσης, αναφέρεται στην επιστολή, ο Κ. Αγγελόπουλος «πολύ προ του θανάτου του, με ενημέρωσε ότι είχε συστήσει στο Πριγκηπάτο του Λιχτενστάιν το Ίδρυμα Red Matterhorn Foundation και κατέστησε μετά τον θάνατό του ως δικαιούχους νοσοκομεία και ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα» (σ.σ.: ο επιστολογράφος γράφει για «Πριγκηπάτο» και όχι «Πριγκιπάτο», ακολουθώντας την «παλαιά» ορθογραφία…).

Ο ανώνυμος επιστολογράφος φαίνεται ότι είχε σχέσεις και με τη σύζυγο Αγγελόπουλου, Ευανθία, διότι αναφέρει ότι μετά τον θάνατο του συζύγου της στις 24 Μαΐου 2021 εκείνη επικοινωνούσε με τους διαχειριστές του Ιδρύματος «για την τακτοποίηση των εντολών του συζύγου της». Όμως η ασθένειά της (διαγνώσθηκε με καρκίνο τον Σεπτέμβριο του 2022) και ο θάνατός της (στις 9 Ιανουαρίου 2023) διέκοψαν τις επικοινωνίες.

Οι δικαιούχοι

Όμως η Ε. Αγγελοπούλου προ του θανάτου της είχε παραδώσει στον επιστολογράφο «έγγραφα και πληροφορίες» για το Ίδρυμα Red Matterhorn Foundation. Από αυτά προκύπτει ότι δικαιούχοι των 33 εκατ. δολ. ήταν:

  • Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.
  • Το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».
  • Το ΚΑΤ.
  • Το Ίδρυμα Βιοϊατρικής Έρευνας Ακαδημίας Αθηνών.

Το ότι οι συγκεκριμένοι τέσσερις είναι οι αποδέκτες των διαθεσίμων προκύπτει και από αντίγραφο του καταστατικού του Ιδρύματος, το οποίο επισυνάπτεται στην επιστολή. Το Ίδρυμα φέρεται να συνεστήθη στις 11 Νοεμβρίου του 2018.

«Η ίδια με πληροφόρησε ότι τα χρηματικά διαθέσιμα του Ιδρύματος Red Matterhorn Foundation υπολογίζονται σε 33 εκατ. δολάρια ΗΠΑ» αναφέρεται στην επιστολή. Όμως, συνεχίζει η επιστολή, «μετά τον θάνατό της ουδείς ενδιαφέρεται να υλοποιηθούν οι επιθυμίες του συζύγου της ώστε τα νοσηλευτικά ιδρύματα και η Ακαδημία Αθηνών να εισπράξουν τα χρηματικά διαθέσιμα του Ιδρύματος Red Matterhorn Foundation». Ο επιστολογράφος ζητά από την Κ. Σακελλαροπούλου «να εξετάσετε το εκκρεμές αυτό ζήτημα και με τη δική σας πρωτοβουλία να υλοποιηθούν οι επιθυμίες και οι εντολές του αποβιώσαντος Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου».

Το ΝΣΚ, η έδρα του Ιδρύματος και ο διαχειριστής

Στη δισέλιδη επιστολή παρατίθενται τα στοιχεία του Ιδρύματος Red Matterhorn Foundation, το καταστατικό του, από το οποίο, κατά τον επιστολογράφο, προκύπτουν οι εντολές του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και οι δικαιούχοι των χρηματικών ποσών, ενώ αναφέρεται ότι διαχειρίστρια του Ιδρύματος είναι η εταιρεία Orbis Consulting, με έδρα το Λιχτενστάιν και διευθυντή τον Roman Keckeis.

Η υπόθεση δεν έμεινε στην επιστολή. Σύμφωνα με έγγραφα, που δημοσιεύει η ΑΥΓΗ, η Προεδρία της Δημοκρατίας απέστειλε την επιστολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τα… περαιτέρω. Στις 5 Ιουλίου 2023 ο διευθυντής του Νομικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Κώστας Κουσούλης έδωσε την επιστολή στο ΝΣΚ ζητώντας «να εξετάσετε αν ενδείκνυνται περαιτέρω ενέργειες».

Έτσι αρχίζει από το Ελληνικό Δημόσιο το κυνήγι του χαμένου θησαυρού του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου…

Πηγή: avgi.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X