Κοινωνία

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος (εικόνες)

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος (εικόνες)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ήταν το βράδυ του Αγίου Νικολάου το 2008. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν στα Εξάρχεια με την παρέα του. Ύστερα από διαπληκτισμό με τους αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και ο Βασίλη Σαραλιώτη, ο πρώτος πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 15χρονο. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ξεψυχούσε στα χέρια του κολλητού του φίλου Νίκου Ρωμανού. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο, Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, έχει στηθεί ένα μνημείο πάνω στο οποίο γράφει: «Στη μνήμη του μικρού Αλέξανδρου. Ήταν μόνο 15 χρόνων. 6 Δεκεμβρίου 2008». Μια μαύρη επιγραφή με τη φωτογραφία του Αλέξη γράφει: «Εδώ, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, εντελώς αναίτια, έσβησε το παιδικό χαμόγελο του αθώου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες αμετανόητων δολοφόνων». Ακριβώς δίπλα υπάρχει άλλη μια μαύρη επιγραφή για τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος το 2013 έχασε την ζωή του από δακρυγόνο αστυνομικών.

Κάθε χρόνο φοιτητές και μαθητές αφήνουν λίγα λουλούδια και ανάβουν κεριά στο μνημείο, στον πεζόδρομο των Εξαρχείων που έχει μετονομαστεί σε οδό Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X