Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά 9 γνωστών δικηγόρων

Τραγωδία στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά 9 γνωστών δικηγόρων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος 9 γνωστών δικηγόρων αναφορικά με τηλεοπτικές εμφανίσεις για την τραγωδία στα Τέμπη ζήτησε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήσης Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, τα ερευνόμενα αδικήματα είναι “αθέμιτη διαφήμιση” και “παραβίαση μυστικότητας της προανάκρισης”.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΔΣΑ με την οποία καταδίκαζε τη συμπεριφορά των δικηγόρων στα ΜΜΕ και ανέφερε ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφασίστηκε η κίνηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής διερεύνησης.

«Το ΔΣ του ΔΣΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων. Τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την οποία ο ΔΣΑ καλούσε τον πρόεδρο του πειθαρχικού να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται:

«Είναι απερίφραστα καταδικαστέα και πειθαρχικά ελεγκτέα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που, με αφορμή τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρεί την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Το ΔΣ του ΔΣΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων.

Τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος.

Κατόπιν αυτών, καλεί τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας, να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά μέσα και αναφερόμενοι στο πολύνεκρο δυστύχημα έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες».

Βερβεσός: “Εκθέτουν το λειτούργημά μας”

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός προχώρησε χθες σε αιχμηρή ανάρτηση.

«Ενημερώνω όλους τις/τους συναδέλφους που βγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αναφερόμενοι σε αστικές αποζημιώσεις και ποινικές ευθύνες ότι στο σημερινό ΔΣ λάβαμε απόφαση αντίθεσης και αποδοκιμασίας όποιων συμπεριφορών εκθέτουν το λειτούργημά μας. Τους καλούμε να αποφύγουν τοποθετήσεις που υπερβαίνουν την νομική ενημέρωση και “προσεγγίζουν” σε στάσεις απάδουσες του Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων» σημείωνε ο ίδιος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X