Κοινωνία

Τραυματίας αστυνομικός από τα επεισόδια στη συγκέντρωση υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας

Τραυματίας αστυνομικός από τα επεισόδια στη συγκέντρωση υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (18/02) στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, υγειονομικοί και μέλη της ΑΔΕΔΥ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο, συγκρούστηκαν με τους άνδρες των ΜΑΤ, που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση της διαμαρτυρίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι δυνάμεις της Αστυνομίας πέταξαν δακρυγόνα, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

«Στις 09:00 σήμερα (Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση (1.200) περίπου ατόμων, έμπροσθεν του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία προστίθεται:

«Στις 09.20, κατά την προσπάθεια οριοθέτησης της συγκέντρωσης, για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα της οδού Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επίθεσης τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο».

«Στις 10:15, ενώ αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε εισέλθει στο κτίριο, άλλη ομάδα που ακολουθούσε προσπάθησε να εισέλθει βίαια εντός, επιτιθέμενη με ρίψη αντικειμένων και απωθώντας τους αστυνομικούς της Ο.Δ.Ο.Σ που βρισκόταν έμπροσθεν της εισόδου του κτιρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, αποτρέποντας την είσοδό τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» συνεχίζει, καταλήγοντας:

«Στις 11:00 ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των συγκεντρωμένων. Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X