Κοινωνία

Τρεις συλλήψεις για εξαπάτηση επιχειρηματιών-Φήμες ότι ο ένας ήταν προστατευόμενος μάρτυρας thw Novartis

Τρεις συλλήψεις για εξαπάτηση επιχειρηματιών-Φήμες ότι ο ένας ήταν προστατευόμενος μάρτυρας thw Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη για εξαπάτηση επιχειρηματιών, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην στέλεχος της Novartis  Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος θεωρούταν ως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με το όνομα “Μάξιμος Σαράφης”, πράγμα που ο ίδιος είχε διαψεύσει.

Ο Δεστεμπασίδης συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Η οργάνωση φέρεται να εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, ενώ πραγματοποιήθηκε έφοδος σε διάφορα σπίτια στην Αττική, ενώ έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις.

Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει επιχείρηση, που προσέγγιζε επιχειρηματίες και τους εξαπατούσε, υποσχόμενη φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μαζί του συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X