Κοινωνία

Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους άνω των 18 – Πώς να κλείσετε ραντεβού

Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους άνω των 18 – Πώς να κλείσετε ραντεβού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει αύριο, Παρασκευή (5/11/2021), η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου θα αφορά όλους τους ενήλικες στους οποίους είχε χορηγηθεί το σκεύασμα της Pfizer, της Moderna ή της AstraZeneca, και έχει περάσει ένα εξάμηνο από το δεύτερο εμβολιασμό τους.

Επίσης, θα αφορά και εκείνους που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson και έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μήνες από τη στιγμή που εμβολιάστηκαν. Η αναμνηστική δόση για αυτή την ομάδα μπορεί να είναι είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, και πάλι, είτε με το εμβόλιο της Pfizer.

Τρίτη δόση εμβολίου: Πώς να κλείσετε ραντεβού

Εφόσον οι πολίτες έχουν ελέγξει τη δυνατότητα εμβολιασμού την τρέχουσα
περίοδο, ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού.

– Οι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET.

– Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά.

– Οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις.

– Στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού).

– Τέλος, αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.

Δεν θα υπάρχει ειδοποίηση με SMS για το ραντεβού

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αναμνηστική, τρίτη δόση εμβολίου δεν θα υπάρχει ειδοποίηση με SMS όταν συμπληρώνεται το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση ή το δίμηνο από τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson.

Οι πολίτες θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο και να κλείνουν το ραντεβού τους. Αν το κάνουν νωρίτερα, η πλατφόρμα δεν θα επιτρέπει την είσοδο και τον προγραμματισμό ραντεβού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X