Κοινωνία

Τρίβεις τα μάτια σου! Αυτές είναι οι πιο παράξενες ελληνικές παραλίες (video)

Τρίβεις τα μάτια σου! Αυτές είναι οι πιο παράξενες ελληνικές παραλίες (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες μοναδικές ακρογιαλιές. Από κατακόκκινα ηφαιστειογενή τοπία, μέχρι μαύρα σεληνιακά σκηνικά και ροζ εξωτικές αμμουδιές, αυτές είναι οι πιο ιδιαίτερες ελληνικές παραλίες.

1. Σαρακήνικο (Μήλος)

Η Μήλος είναι φημισμένη για τις παραδεισένιες παραλίες της, με την πιο δημοφιλή να είναι το Σαρακήνικο, το οποίο επισκέπτονται αμέτρητοι τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Τα κατάλευκα βράχια και τα ανοιχτογάλανα νερά μαγεύουν τους ταξιδιώτες και η εικόνα με τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια που διεισδύουν στη θάλασσα, δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Δείτε τη φωτογραφία:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Thanopoulos (@bill_box)

2. Κόκκινη Παραλία (Σαντορίνη)

Η «Κόκκινη Παραλία» της Σαντορίνης εντοπίζεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων από τα Φηρά.

Βρίσκεται πάνω σε μια σειρά μονόλιθων λάβας, με το κόκκινο χρώμα της να οφείλεται σε αυτά ακριβώς τα ηφαιστειακά πετρώματα της Καλντέρας.

Ιδού ο δεκάλογος του… ενοχλητικού στην παραλία!

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες κόκκινες παραλίες που υπάρχουν στον πλανήτη και μια από τις πολλές ατραξιόν της Σαντορίνης.

Δείτε τη φωτογραφία:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by itravelling.gr (@itravelling.gr)

3. Ελαφονήσι (Κρήτη)

Διάσημο για τα αβαθή νερά και την ροζ αμμουδιά του, το Ελαφονήσι είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας, με την φήμη του να εκτείνεται πολύ πιο πέρα από την χώρα μας.

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων, σε απόσταση περίπου 75 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Δείτε τη φωτογραφία:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GoingGreece (@goinggreece)

4. Μαύρα Βόλια (Χίος)

Εάν θέλετε να νιώσετε πως δεν ταξιδέψατε απλά σε ένα νησί, αλλά σε άλλον… πλανήτη, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κλείσετε άμεσα εισιτήριο για την Χίο.

Το σκηνικό είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με τα κατάμαυρα βότσαλα να χρωματίζουν τα δροσερά νερά με το πιο βαθύ μπλε που έχετε δει σε παραλία, προσδίδοντάς της μία ανεπανάληπτη, απόκοσμη ομορφιά.

Δείτε τη φωτογραφία:

5. Γκιόλα (Θάσος)

Αν και δεν είναι τόσο διάσημη όσο οι προαναφερθείσες παραλίες, η Γκιόλα είναι εξίσου όμορφη και εκπλήσσει τους επισκέπτες της με τη μοναδική της όψη.

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες φυσικές «πισίνες» του πλανήτη, με τους λευκούς βράχους που περικλείουν τα καταπράσινα νερά να αποτελούν τους ιδανικούς φυσικούς βατήρες για μικρούς και μεγάλους.

Προσοχή, ωστόσο, καθώς το βάθος της Γκιόλας δεν ξεπερνάει τα τρία μέτρα και με την φόρα που θα πάρετε από τα βράχια 8 μέτρων δεν είναι διόλου απίθανο να βρεθείτε με εκδορές, ή ακόμα και με ένα σπασμένο πόδι!

Δείτε τη φωτογραφία:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X