Κοινωνία

Βόλος: Μήνυση από τους γονείς και ΕΔΕ για το bullying σε 7χρονο μαθητή

Βόλος: Μήνυση από τους γονείς και ΕΔΕ για το bullying σε 7χρονο μαθητή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βόλος -bullying: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του 7χρονου αγοριού που υπέστη bullying από μεγαλύτερο μαθητή σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της προανάκρισης από την αστυνομία, ενω ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας.

Επιπλέον το περιστατικό διερευνάται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο σχολείο σύσκεψη παρουσία του Προϊσταμένου Α’θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Πολύζος, δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 7χρονος βρέθηκε στο στόχαστρο μεγαλύτερου παιδιού σε Δημοτικό σχολείο της πόλης. Ο μεγαλύτερο μαθητής κατέβασε το παντελόνι του και ζωγράφισε τα σήματα της τρίλιζας, στα οπίσθιά του.

«Για την καταγγελία ενημερωθήκαμε μέσω γονέων στην ομάδα που διατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα για να μάθουμε κι εμείς τι έχει συμβεί», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, μιλώντας στο taxydromos.gr.

«Είναι πρωτόγνωρο το περιστατικό και κυρίως για μαθητές ηλικίας δημοτικού σχολείου. Κι άλλες φορές επικοινωνούν μαζί μας γονείς και καταγγέλλουν περιστατικά λεκτικής ή σωματικής βίας, αφορούν όμως σε μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας», σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Βόλου, Αντώνης Μπέκος.

«Το συμβάν θα πρέπει να διερευνηθεί με διακριτικότητα και διαφάνεια. Μιλάμε για παιδικές ψυχές. Το bullying είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει μεταφερθεί στις σχολικές μονάδες. Δυστυχώς πλέον ακουμπά και σε πολύ μικρές ηλικίες. Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία και τα προαύλια είναι ασφαλή για τα παιδιά μας», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Μητέρα 7χρονου: «Θα γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου»
«Είμαι καταδικασμένη ως μάνα να γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου για να είμαι σίγουρη ότι θα είναι ασφαλές στο σχολείο», δήλωσε στο taxydromos.gr η μητέρα του 7χρονου.

Η μητέρα φοβάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. «Και την προηγούμενη φορά που πήγα στο σχολείο δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Το παιδί -θύτης αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν έγινε τίποτα. Αυτή τη φορά δεν θα το αφήσω. Θα το πάω μέχρι τέλους», είπε.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς ένιωσα. Είμαι ακόμη ταραγμένη. Το παιδί μου το πλησίασε το μεγαλύτερο την ώρα του διαλείμματος από πίσω, τον έπιασε από το χέρι και τον ακινητοποίησε, του κατέβασε το παντελόνι από την πλαϊνή πλευρά και του είπε να μην κουνηθεί. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν αντέδρασε, μου είπε, γιατί εσύ μου είπες μαμά να μην χτυπάω άλλα παιδιά. Τι να του πω;», συνεχίζει η ίδια το ξέσπασμά της.

Σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί της θα πάει κανονικά σήμερα στο σχολείο. «Δεν θέλω να φύγει. Το παιδί μου είναι το θύμα. Δεν πρέπει να χάσει τα μαθήματά του. Δεν έχω άλλη επιλογή. Είμαι καταδικασμένη ως μάνα να γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου. Θα είμαι έξω από το προαύλιο και θα παρακολουθώ για την ασφάλειά του», δηλώνει.

Η ίδια ζητά να έρθει σε επαφή με τους γονείς του άλλου παιδιού για να συζητήσουν. «Πρέπει να μιλήσουμε. Να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Μιλάμε για παιδικές ψυχές», ανέφερε.

Χθες πάντως ο 7χρονος συμπεριφερόταν κανονικά στην ασφάλεια της οικογένειάς του. «Είναι καλά. Παίζει, τρώει. Είναι καλά, γιατί είναι μαζί μας. Του είπαμε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται. Δεν θα σε αφήσουμε από τα μάτια μας, τον διαβεβαιώσαμε», αναφέρει η μητέρα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X