Κοινωνία

Βόρεια Ελλάδα: Τελωνειακός και λιμενικός μεταξύ των 17 συλληφθέντων για απάτες σε βάρος του Δημοσίου

Βόρεια Ελλάδα: Τελωνειακός και λιμενικός μεταξύ των 17 συλληφθέντων για απάτες σε βάρος του Δημοσίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας τελωνειακός κι ένας λιμενικός περιλαμβάνονται μεταξύ 17 ατόμων που έχουν συλληφθεί -μέχρι στιγμής- στη Βόρεια Ελλάδα σε αστυνομική επιχείρησης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., οι εγκληματικές οργανώσεις εμπλέκονται σε υποθέσεις μη απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο, έκδοσης εικονικών τιμολογίων, παράνομης επιστροφής ειδικού φόρους κατανάλωσης καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, και Καβάλα.

Έχουν συλληφθεί 6 αλιείς, 8 ιδιοκτήτες βενζινάδικων, ένας λιμενικός και ένας τελωνειακός, ενώ συνελήφθη ένα ακόμη άτομο καθώς κατά την διάρκεια της έρευνας κατείχε παράνομα όπλο.

Οι αλιείς, σύμφωνα με πληροφορίες ελάμβαναν από τους πρατηριούχους εικονικά τιμολόγια αγοράς καυσίμων για τις βάρκες τους, και έπαιρναν πίσω από το κράτος τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Ο λιμενικός υπέγραφε ότι οι αλιείς χρησιμοποιούσαν τις βάρκες τους για ψάρεμα, και ο τελωνειακός έβαζε την υπογραφή του ότι όντως είχαν καταναλώσει τα καύσιμα στα αλιευτικά τους σκάφη.

Επίσης οι αλιείς μεταπωλούσαν σε τρίτα πρόσωπα, το πετρέλαιο σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική του αξία, κερδίζοντας επιπλέον χρήματα.

Στις έρευνες βρέθηκαν 40.000 ευρώ, τιμολόγια, 4 βαν που είχαν μέσα δεξαμενές με πετρέλαιο το οποίο διέθεταν στη μαύρη αγορά, 2 πιστόλια, ένα περίστροφο και πολλά κινητά,

Η έρευνα των «αδιάφθορων» ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και έφερε στο φως την μεγάλη κομπίνα που είχαν στήσει τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X