Κοινωνία

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Έχουμε καταλήξει στα αίτια θανάτου του Όλιβερ» (βίντεο)

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Έχουμε καταλήξει στα αίτια θανάτου του Όλιβερ» (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα ή αύριο Τρίτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για την υπόθεση του Όλιβερ», του σκύλου που κακοποιήθηκε στην Αράχωβα και κατέληξε, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, τονίζοντας ότι οι Αρχές που διενήργησαν τις έρευνες, έχουν καταλήξει στα αίτια θανάτου του χάσκι.

«Έχουν ήδη έχουν ανέβει (σ.σ. στην Αράχωβα) εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση» είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός.

 

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, «εξετάζονται ενδελεχώς και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος», προσθέτοντας ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ σύντομα θα προβούν σε ανακοίνωση.

«Μέχρι στιγμής το υλικό που έχει η Αστυνομία στα χέρια της, δεν δείχνει άνθρωπο να κινείται γύρω από τον Όλιβερ πριν και μετά την κακοποίησή του», δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, στο Mega, ενισχύοντας το σενάριο ο Όλιβερ να έπεσε θύμα αγέλης σκύλων.

 

Πάντως, κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το ζώο είναι κατηγορηματική ότι το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο, αποκλείοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

«Η κακοποίηση του Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο παράγοντα. Τα σημάδια στη σορό του δεν ήταν από αγριογούρουνα ή άλλα σκυλιά. Όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες -ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε και πως η δεύτερη κτηνιατρική εξέταση στη σορό του Όλιβερ διαψεύδει την δική μου – δεν έχουν καμία βάση», είπε χαρακτηριστικά το Σάββατο, 9/12.



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X