Κοινωνία

Υγειονομικοί: Πορεία προς τη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας (pics)

Υγειονομικοί: Πορεία προς τη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν οι υγειονομικοί οι οποίοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας σήμερα από τις 11:00 έως τις 15:00 αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και καθιερώνει τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία με πληρωμή».

Η πορεία στην οποία συμμετέχουν μέλη και της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ ξεκίνησε από υπουργείο Υγείας όπου οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στις 11:30 και συνεχίζεται προς τη Βουλή ενώ κλειστή είναι και στις δύο λωρίδες της η λεωφόρος Αμαλίας.

«Η κυβέρνηση ξηλώνει το Ε.Σ.Υ. Ιδιωτικοποίησε τις δευτερογενές διακομιδές του ΕΚΑΒ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη έναντι αδράς αμοιβής και με κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Εμείς οι υγειονομικοί δεν θέλουμε τα λεφτά των ασθενών αλλά ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τώρα που η ακρίβεια τσακίζει. Νεοδιόριστος υγειονομικός λαμβάνει μισθό κάτω από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη», σημειώνει.

«Η κυβέρνηση δεν έβαλε ”μυαλό” με τους σχεδόν 30.0000 νεκρούς της πανδημίας και επιμένει στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος παρότι οι ιδιώτες δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία και αύξησαν τα κέρδη με τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι υγειονομικοί ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου και διεκδικούν:

• Ισχυρή Δημόσια Υγεία
• Άρση αναστολών Εργασίας
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Ουσιαστική αύξηση στους μισθούς
• Καμία περικοπή και Επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
• Θεσμοθέτηση επαγγελματικής νόσου – Εργατικό ατύχημα.

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X