Οικονομία

«Κόκκινες» οι ασιατικές αγορές

«Κόκκινες» οι ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υποχωρούν οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, 23.10.2019, εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας στο Brexit και μετά από δημοσιεύματα ότι το Πεκίνο σχεδιάζει αλλαγές στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Την Τρίτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε το πράσινο φως του κοινοβουλίου για την συμφωνία που πέτυχε με την Ε.Ε. στο Brexit, ωστόσο έχασε στην ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα, ένα αποτέλεσμα που οδηγεί πιθανότητα σε νέα αναβολή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκίνησε επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες για τα επόμενα βήματα, επαναλαμβάνοντας ότι δική του πρόθεση είναι η χώρα να βγει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών φαίνεται να είναι ο μοναδικός τρόπος να ξεπεραστεί το αδιέξοδο εάν η Ε.Ε. δώσει και νέα παράταση.

Την ίδια στιγμή, οι πολύμηνες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ έχουν οδηγήσει το Πεκίνο να προετοιμάσει σχέδια για την αντικατάσταση της επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κάρι Λαμ, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Η νέα διοίκηση ενδεχομένως να έχει τοποθετηθεί έως τον Μάρτιο.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κερδίζει 0,3% στις 22.625,38 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης υποχωρεί 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,25% και ο Shenzhen Composite χάνει 0,55%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,5%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη χάνουν 0,3% και 0,6% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει οριακές μεταβολές.

Οι μετοχές της SoftBank σημειώνουν βουτιά 2,5% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της WeWork.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X