Διεθνή

Κορονοϊός: 31χρονος διασώστης πέθανε αφότου έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca

Κορονοϊός: 31χρονος διασώστης πέθανε αφότου έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας 31χρονος διασώστης στην Εσθονία πέθανε αφού εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως έγινε γνωστό σήμερα

Η Μαϊα Ούσκουλα, επικεφαλής του γραφείου φαρμακοεπαγρύπνησης της Εσθονικής Υπηρεσίας Φαρμάκων, ανέφερε πως το κεντρικό νοσοκομείο στο Ανατολικό Ταλίν έκανε λόγο για τον θάνατο ενός 31χρονου άνδρα που εργάζονταν ως διασώστης.

«Μετά τον εμβολιασμό, ο άνδρας άρχισε να υποφέρει από πονοκεφάλους και πυρετό. Μετά από δέκα ημέρες, τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σήμερα το μεσημέρι αναφέρθηκε ο θάνατός του. Η έρευνα για το αν το εμβόλιο έπαιξε ρόλο στο θάνατό του βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε η κ. Ούσκουλα.

Ο 31χρονος φέρεται πως εμβολιάστηκε στις 17 Φεβρουαρίου, με την Εσθονή αξιωματούχο να προσθέτει πως «σήμερα, υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για να εκτιμηθεί εάν το εμβόλιο μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα υγείας ή θάνατο».

Παράλληλα, υποστήριξε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και προέτρεψε τους συμπολίτες της που έχουν εμβολιαστεί να ενημερώσουν την υπηρεσία εάν οι ανεπιθύμητες παρενέργειες παραμένουν για περισσότερο από τρεις ή τέσσερις ημέρες

Ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου, αρμόδιες αρχές της Εσθονίας έχουν αναφέρει 486 ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο AstraZeneca, 708 από το εμβόλιο της Pfizer και 15 από το εμβόλιο Moderna.

Η Εσθονία ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού της στα τέλη Δεκεμβρίου, με 84.175 εμβολιασμούς μέχρι την Τετάρτη, ήτοι το 6,3% περίπου του πληθυσμού της.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται 37.369 Εσθονοί έλαβαν και τις δύο δόσεις του ενός από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X