Συνταγές

Κυδώνια ψητά στο φούρνο με σιρόπι και γεμισμένα με σαντιγί.

Κυδώνια ψητά στο φούρνο με σιρόπι και γεμισμένα με σαντιγί.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο σεφ Φάνης Κασσούλας μας λέει πως να φτιάξουμε “Κυδώνια ψητά στο φούρνο με σιρόπι και γεμισμένα με σαντιγί ή παγωτό” τώρα που είναι η εποχή τους.

Τι χρειαζόμαστε:
5 κυδώνια
1 λεμόνι
3/4 του κιλού ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύλο κανέλας
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
Σαντιγί ή παγωτό βανίλια
Λίγη κανέλα για πασπάλισμα.

Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση καθαρίζοντας τα απ’ τα κουκούτσια τους.
Αλείφουμε την κομμένη πλευρά με λεμόνι.
Παίρνουμε ένα ταψάκι που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα στη μέση κυδώνια μας, το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ και τα αρωματικά.
Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο απ το σιρόπι τους (αν βλέπουμε ότι μας αρπάζουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).
Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί ή παγωτό και τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε το σιρόπι να είναι αραιό μειώστε τη ζάχαρη και βάλτε 1/2 κιλό περίπου. Αν βάλετε όλη τη ζάχαρη της συνταγής, όταν κρυώσουν το σιρόπι τους θα είναι σαν ζελέ.

Μπουγιουρντί πικάντικο με φέτα και κασέρι από τον σεφ Φάνη Κασσούλα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X