Θέμα

Λέσχες καπνιστών: Η απάντηση στο νόμο Κικίλια

Λέσχες καπνιστών: Η απάντηση στο νόμο Κικίλια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Ελληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει… Ετσι ο πολυμήχανος Ελληνας έψαξε και βρήκε το αντίδοτο στην απαγόρευση του τσιγάρου. Και το όνομα αυτού “Λέσχη Καπνιστών”. Μάλιστα υπάρχει και η οργάνωση ΠΑΣΚΕΔΙ, που διαθέτει νομικό τμήμα και συμβουλεύει τους καταστηματάρχες οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν λέσχη, ώστε να ξεφύγουν από τη μέγγενη του Κικίλια και οι πελάτες τους να απολαμβάνουν το τσιγάρο.

Η “Λέσχη Καπνιστών δεν είναι καινούρια. Υπάρχει από το 2014 και λειτουργεί νόμιμα στην Κομοτηνή. Μάλιστα ως τώρα έχει εγγράψει περισσότερα από 900 μέλη και συνεχίζει.

Η ΠΑΣΚΕΔΙ από την πλευρά της με ένα χιουμοριστικό κείμενο σας γνωστοποιεί τι είναι η “Λέσχη Καπνιστών” και δίνει συμβουλές στους καταστηματάρχες για το πως μπορούν να τη δημιουργήσουν.

Η “προκήρυξη” των δημιουργών της “Λέσχης Καπνιστών”

«Απαγορεύτηκε, λοιπόν, το κάπνισμα στους κλειστούς και Δημόσιους χώρους και έτσι πλέον όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε, άκαπνοι μεν, αλλά… υγιείς! Όχι τίποτα άλλο, αλλά πάει άχρηστο πλέον το τραγούδι του Κυριαζή που μεγάλωσε γενιές και γενιές τονίζοντας ότι: «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια…».

Το πρόβλημα, όμως, είναι άλλο. Άντε τα τσιγάρα μας τα έκοψαν με “ετσιθελικά” (που λένε και σε κάποιες γειτονιές), πως θα βγει η νύχτα με ποτό στο χέρι, υπό τις μελωδίες καψουρονταλγκά αλλά… χωρίς τσιγάρο; Ξέρω, ξέρω! Πολύ δύσκολα. Εκείνους τους μερακλήδες της νύχτας φοβάμαι, τους καψούρηδες και άλλους περπατημένους που, ειδικά μέσα στον χειμώνα, για να κάνουν τσιγάρο, θα πρέπει να λιώσουνε στο κρύο και την παγωνιά!

Την ίδια στιγμή, οι αντικαπνιστές βροντοφωνάζουν: «Το κάπνισμα είναι αργός θάνατος»! Έχουν άδικο; Βρε, καλά τα λένε κι αυτοί!!! Μα κι οι καπνιστές απαντούν: «Και τι έγινε; Μήπως… βιάζεται κανένας να πεθάνει»; Εξάλλου, όλοι μια μέρα… (ξέρετε)

«Ο Νόμος θα εφαρμοστεί δίχως παραθυράκια…» ισχυρίζονται οι Υπουργοί

Μα, εάν δεν έχει παραθυράκια, κύριε υπουργέ μου, από πού θα φεύγει ο… καπνός; Καπνός είναι εξάλλου, άμα δεν απελευθερώνεται λίγο λίγο κάποιες φορές, θα μας μπουκώσει, θα μας πνίξει! Εκτός κι εάν ανησυχείτε μήπως γίνετε ο ίδιος… καπνός και θέλετε να κλείσετε όλα τα… παράθυρα!

Εσύ ιδιοκτήτη ανησυχείς για τον καπνό στο μαγαζί σου;

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Το Νομικό Τμήμα πάντως του ΠΑΣΚΕΔΙ βρήκε τον τρόπο διαφυγής του καπνού! Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά! Μέσα σε μόλις 7 μερούλες σου ετοιμάζει την Καπνιστική Λέσχη που χρειάζεται το κατάστημά σου και λειτουργείς μια χαρά, νόμιμα, χωρίς περαιτέρω προβλήματα, ενώ προσφέρεις σε όλους τους πελάτες σου (καπνίζοντες ή μη) τη δυνατότητα να απολαύσουν το ποτό τους όπως εκείνοι επιθυμούν! Παράλληλα, το νομικό τμήμα ΠΑΣΚΕΔΙ με την ομάδα των έμπειρων και εξειδικευμένων δικηγόρων του είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το παραμικρό που μπορεί να συμβεί απέναντι στον αντικαπνιστικό νόμο.

Διευκρίνηση: Όλοι οι Νόμοι αφήνουν κάποια παραθυράκια. Αυτά βρίσκουν κάποιοι έξυπνοι δικηγόροι και προσπαθούν να τα ανοίξουν. Όποιος θέλει συμμετέχει κι όποιος θέλει όχι. Αυτοί που θα συμμετέχουν, μπορεί και να χάσουν, αλλά θα έχουν προσπαθήσει, για την επιχείρηση, την οικογένεια, τον εαυτό τους. Όσοι διστάζουν και δεν συμμετέχουν, απλά θα χάσουν με σταυρωμένα χέρια.

Καπνίστε ελεύθερα στη Λέσχη Κομοτηναίων. Μία από τις Λέσχες που δημιούργησε το ΠΑΣΚΕΔΙ το 2014

Δείτε πως λειτουργεί, σύμφωνα με τις οδηγίες των Νομικών του ΠΑΣΚΕΔΙ

Διαβάστε το Δημοσίευμα της Εφημερίδας Ο ΧΡΟΝΟΣ

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και στους λοιπούς δημόσιους χώρους, επιτρέπεται όμως υπό προϋποθέσεις σε ένα ξεχωριστό χώρο στην Κομοτηνή: Στη λέσχη καπνιστών, που λειτουργεί στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων (σ.σ. στην πόλη που το κάπνισμα διώκεται στα καταστήματά της, αλλά και που οι αντικαπνιστικές προσπάθειες έχουν συχνά άδοξο τέλος.

Η λέσχη καπνιστών ιδρύθηκε με κύριο σκοπό την προάσπιση του δικαιώματος των καπνιστών πολιτών, όπως αυτοί μετέχουν ισότιμα στην κοινωνική ζωή του περιβάλλοντός τους χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. O τρόπος λειτουργίας της είναι εφάμιλλος με τον τρόπο λειτουργίας μιας ιδιωτικής λέσχης, ενός club prive, αφού για να μπορεί κανείς να καπνίζει ελεύθερα πρέπει να εγγραφεί πρώτα ως μέλος της, ανήκοντας πλέον στα προνομιούχα μέλη του The Smokers Club της Λέσχης Καπνιστών. Πως το κάνει αυτό; Εκφράζοντας το αίτημα για την εγγραφή του στο προσωπικό που θα τον εξυπηρετήσει.

Από τον Μάρτιο του 2014 λειτουργεί η λέσχη καπνιστών και ήδη έχουν εγγραφεί περίπου 900 μέλη και συνεχίζουν. Για να λειτουργεί υπό αυτό το καθεστώς η λέσχη έχει πάρει την έγκριση των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης και φυσικά διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εξαερισμοί καθαρίζουν τον αέρα και παράλληλα τα τετραγωνικά του καταστήματος επιτρέπουν τη λειτουργία του ως λέσχη καπνιστών. Είναι η μοναδική αναγνωρισμένη λέσχη καπνιστών της Κομοτηνής και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πελάτες και συρρέουν.

Πηγή: Χρόνος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X