Κοινωνία

Λινού: «Διπλάσια κρούσματα κορονοϊού σε 8 μέρες αν δεν αποδώσουν τα μέτρα»! video

Λινού: «Διπλάσια κρούσματα κορονοϊού σε 8 μέρες αν δεν αποδώσουν τα μέτρα»! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ανησυχητικά για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα είναι τα όσα δήλωσε σήμερα στο Open TV η γνωστή καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, σε οκτώ μέρες από σήμερα θα έχουμε νέο διπλασιασμό των κρουσμάτων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το σύστημα υγείας.

Κορονοϊός: «Κλείδωσαν» τρία νέα μέτρα πριν πάμε σε γενικό lockdown!

«Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων. Θα έχουμε δραματική αύξηση» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού. Για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα».

Ανάλογα απαισιόδοξη εμφανίστηκε και η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος στην πραγματικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και εξήγησε ότι «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον πληθυσμό».

Αγίου Δημητρίου: Στην Εκκλησία…δεν κολλάει! Συνωστισμός και εντάσεις στην Θεσσαλονίκη (video)

Παράλληλα η κα Παγώνη επισήμανε πως τα νοσοκομεία δε θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα σε περίπτωση που φτάσουμε σε τέτοια νούμερα.

Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελεγχθεί η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς άλλες πόλεις. Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X