Λονδίνο: Φραστική επίθεση στον Τσίπρα με συνθήματα για την Μακεδονία! [vid]

Λονδίνο

Αποδοκιμασίες και φραστική επίθεση σημειώθηκαν εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Λονδίνο!

Την είδηση μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και αφορά σε φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Δευτέρας 25.06.2018, έξω από το Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο.

Περίπου τέσσερις έλληνες από το απέναντι πεζοδρόμιο φώναξαν: «Προδότη πούλησες τη Μακεδονία δώσε και την Κύπρο».

Ένας άλλος του φώναξε: «Πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» και πέταξε κέρματα στο δρόμο.

Ο κ. Τσίπρας μόλις είχε συναντηθεί με έλληνες επαγγελματίες, επιχειρηματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Δείτε το βίντεο

Τσίπρας: Συνάντηση με νέους Έλληνες επιστήμονες στο Λονδίνο

Νωρίτερα, για τον ρόλο της Εκκλησίας στη στήριξη της ομογένειας συνομίλησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινότητα της Μ. Βρετανίας.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον σεβασμιότατο κ. Γρηγόριο ο Α. Τσίπρας είδε απόψε νέους Έλληνες εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία.

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, η οποία κράτησε πάνω από 2 ώρες , ο πρωθυπουργός, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό , είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συζητήσει μαζί τους από κοντά για όσα απασχολούν τους νέους επιστήμονες που εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς επίσης και για όσα έχει σκοπό να πράξει η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, προκειμένου η χώρα μας να γίνει πιο ελκυστική.

«Η χώρα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τις ίδιες πληροφορίες, «παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς. Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, με τον κ. Τσίπρα να συζητά με νέα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα, οι οποίοι τόνισαν ότι ο χώρος της ενέργειας στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.

Γεωπολιτικά και καινοτόμες επιχειρήσεις

Συζήτησαν επίσης και τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα».Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με νέους Έλληνες από συνεργατικά σχήματα στον τομέα του Software και της πληροφορικής γενικότερα. Συζητήθηκαν ειδικότερα οι τρόποι που θα αξιοποιηθούν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, οι οποίες όμως θα μένουν στη χώρα.

Αναφέρθηκαν μέτρα ενίσχυσης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη και Δημήτρη Λιάκο, που τον συνόδευαν, να αναφέρονται στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση στους τομείς της χρηματοδότησης και των κινήτρων για την ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Συζητήθηκαν επίσης σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και οι ευκαιρίες περαιτέρω χρηματοδότησής τους, τόσο από ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Την Τρίτη, 26 Ιουνίου στο Λονδίνο, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην πρωθυπουργική κατοικία στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ όπου θα έχει συνομιλίες με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, μεταξύ άλλων, και συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Τρίτη 26 Ιουνίου

9:00 Συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου

16:00 Συνάντηση με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Theresa May

18:00 Συνάντηση με τον Αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, κ. Jeremy Corbyn

Τετάρτη 27 Ιουνίου

14:15 Ομιλία στο London Business School

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ