Το Μαξίμου σε Σπυράκη: Είστε κατώτεροι των περιστάσεων σε μείζον εθνικό θέμα

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε να πιέσει τον Πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή πριν κυρωθεί. Η κυβέρνηση δεν απάντησε και η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη, επανήλθε.

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του. Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις» τόνισε.

Απαντώντας συνολικά, το μέγαρο Μαξίμου εγκαλεί την ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Το Μαξίμου, υπενθυμίζει ότι «στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει «απαράβατη προϋπόθεση» την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ «πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας», προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση».

Όπως τονίζει το πρωθυπουργικό γραφείο «τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κα Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης» και καταλήγει:

«Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Την ίδια ώρα θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου η κατάθεση πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία κατά της Κυβέρνησης για το «Μακεδονικό» καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση μαζεύουν υπογραφές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ