Media

Εισβολή στην Ουκρανία: «Κόβουν» τις συναλλαγές με Ρωσία Disney, Google και YouTube

Εισβολή στην Ουκρανία: «Κόβουν» τις συναλλαγές με Ρωσία Disney, Google και YouTube
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ακόμα εκπρόσωποι της αμερικανικής βιομηχανίας με «βαριά» ονόματα, σταματούν κάθε είδους σχέση και δραστηριότητα στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Walt Disney Co ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι άδειες χρήσης οπτικοακουστικού περιεχομένου και εμπορικών προϊόντων, ενώ παύουν ακριβώς για τον ίδιο λόγο οι δραστηριότητες της Disney Cruise Line, θυγατρική εταιρεία της Disney που πραγματοποιεί κρουαζιέρες με μεγάλα κρουαζιερόπλοια διαμορφωμένα με προδιαγραφές Disney που έχει στη διάθεσή της.

Επίσης διακόπτεται η κυκλοφορία του περιοδικού National Geographic αλλά και οι περιηγητικές εκδρομές που διοργανώνονται υπο την φίρμα του εντύπου, οι κάθε είδους ρωσικές παραγωγές (κινηματογραφικές και τηλεοπτικές) υπο την ομπρέλα της Disney αλλά και η μετάδοση των παραδοσιακών καναλιών της.

Η Disney, εξηγεί, ότι ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες της, όπως για παράδειγμα τα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια αλλά και προϊόντα οπτικοακουστικού περιεχομένου, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν και να προβάλλονται, αντιστοίχως, εξαιτίας των συμβατικών υποχρεώσεων τους, έως ότου λήξει χρονικά η ισχύς της συμφωνίας. Τόνισε όμως ότι άλλες επιχειρήσεις της στη Ρωσία θα αναστείλουν αμέσως τη λειτουργία τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο χολιγουντιανός κολοσσός είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την κυκλοφορία ταινιών του στη Ρωσία. Την ίδια απόφαση είχαν λάβει οι Warner Bros και Sony Pictures Entertainment.

Στο μεταξύ η πολυεθνική Alphabet Inc (μητρική της Google), η YouTube και το κολοσσιαίο ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play, με τη σειρά τους ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν  όλες τις υπηρεσίες τους  οι οποίες βασίζονται σε πληρωμές στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων και των συνδρομών καθώς οι κυρώσεις της Δύσης «δημιουργούν τραπεζικές προκλήσεις στη χώρα».

Η Google επίσης θα απαγορεύσει την μετάδοση διαφημίσεων, εταιρειών (διαφημιστών και διαφημιζόμενων) που έχουν έδρα τη Ρωσία,  από όλα τα δίκτυα και τις εταιρίες που βρίσκονται στην κυριότητα της, παγκοσμίως.

Οι Google και YouTube νωρίτερα είχαν σταματήσει ιντερνετικές πωλήσεις και διαφημίσεις στη Ρωσία, όπως νωρίτερα έπραξαν οTwitter και Snap Inc εξαιτίας της εισβολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Ωστόσο δωρεάν εφαρμογές στο Google Play θα παραμείνουν προσβάσιμες για τους Ρώσους σύμφωνα με  ιστοσελίδα υποστήριξης της  εταιρείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X