Media

ΕΣΡ: Πάσχα και βλέπουμε η προκήρυξη για τις περιφερειακές άδειες

ΕΣΡ: Πάσχα και βλέπουμε η προκήρυξη για τις περιφερειακές άδειες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα είναι έτοιμη η προκήρυξη των περιφερειακών αδειών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σύμφωνα με την κυβέρνηση. Εγώ πάλι ο eretikos που έχω ας πούμε μια κάποια αίσθηση εκτιμώ ότι αν η προκήρυξη πριν απο το Πάσχα, θα είναι θαύμα. Τέλος πάντων.

Οι σχετικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και με την αγορά συνεχίζονται.

Ωστόσο προβληματισμός έχει αναπτυχθεί αν θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην διαγωνιστική διαδικασία για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Η κυβέρνηση κινείται με τη λογική της νομιμοποίησης της υφιστάμενης κατάστασης, βάζοντας στο ίδιο πλαίσιο λειτουργίας όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι του Δημοσίου με άλλους που βγάζουν χρήματα από το telemarketing και άλλους που δεν τηρούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία.

Κυβερνητικά «ήξεις αφήξεις» για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου

Και εκεί που φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει κάποια στιγμή το τηλεοπτικό τοπίο, στην κυβέρνηση σκέφονται- άκουσον άκουσον- να μην προχωρήσουν σε δημοπρατική αδειοδοτική διαδικασία, όπως προβλέπει ο ν. 4339/2015, αλλά από την άλλη δεν βγαίνει κάποιος (από την Κυβέρνηση) να προσδιορίσει ι με ποιον νόμο θα γίνει η προκήρυξη των αδειών.

Για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο σασπένς στην υπόθεση οριστικής ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου εκφράζεται άποψη σύμφωνα με την οποία να γίνει διαχωρισμός των περιφερειακών σταθμών σε γενικού περιεχομένου και σε θεματικούς.

Και με όλη αυτή τη δημιουργική ασάφεια το γλέντι σε βάρος του Δημοσίου από σημαντική μερίδα καναλιών της περιφέρειας συνεχίζεται.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X