Media

Η αθλιότητα των New York Times για τον Εβρο

Η αθλιότητα των New York Times για τον Εβρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr από τα πανεπιστημιακά χρόνια είχε διαπιστώσει ότι τα διεθνή μεγάλα ενημέρωσης παίζουν παιχνίδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημοσιογραφία. Οι σκοπιμότητες, οι αθλιότητες και τα συμφέροντα έχουν επανειλημμένα εκτρέψει τη δημοσιογραφία από το σκοπό της.

Τελευταία απόδειξη το ρεπορτάζ των New York Times για τα τεκταινόμενα στον Εβρο και το βαρύ κατηγορώ κατά της χώρας μας. Αν Ελληνας δημοσιογράφος σε σοβαρή εφημερίδα, πριν από την κρίση, έκανε ένα ρεπορτάζ σαν αυτό που δημοσίευσαν οι δημοσιογράφοι της υποτίθεται έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας, θα τον είχαν πετάξει από την εφημερίδα με τις κλωτσιές.

Κατά πρώτον δεν είναι δυνατόν να εκτοξεύεις μία τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον μιας χώρας με τη μαρτυρία ενός μόνο ανθρώπου. Απλά πράγματα που δείχνουν πως το όλο εγχείρημα ήταν σχεδιασμένο και η συγγνώμη δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Κατά τα λοιπά ένας από τους δημοσιογράφους του άθλιου δημοσιεύματος παραδέχτηκε ότι απέκρυψαν μία σημαντική πληροφορία στο δυσφημιστικό για την Ελλάδα δημοσίευμα, για μυστικό κέντρο κράτησης στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο.

Ο Patrick Kingsley σε ανάρτησή του στο Twitter παραδέχεται ότι στήριξε το ρεπορτάζ στη μαρτυρία ενός προσώπου το οποίο πρόβαλαν σαν πρόσφυγα συρο-κουρδικής καταγωγής, ενώ αποκαλύπτεται ότι είναι Τούρκος πολίτης! (σ.σ.eretikos.gr και κατά πάσα πιθανότητα πράκτορας της MIT). Ο Σομάρ Ελχουσεγίν έχει τουρκικό διαβατήριο και ο δημοσιογράφος το απέκρυψε!

Στην ανάρτησή του το παραδέχεται και λέει:

«Ήταν δικό μου λάθος. Εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το ξεκαθάρισα» (σ. eretikos.gr Δεν αρκεί η δήλωση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ένα τόσο σοβαρό ρεπορτάζ στηριγμένο στη μαρτυρία ενός μόνο ανθρώπου και μάλιστα Τούρκου). Το συκοφαντικό άρθρο μιλάει για παράνομες τακτικές των ελληνικών Αρχών απέναντι σε πρόσφυγες που περνούν τα ελληνικά σύνορα από τον Έβρο.

Το δημοσίευμα, που υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, μιλάει για ένα μυστικό κέντρο όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες προτού σταλούν πίσω στην Τουρκία, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

«Εμείς, οι αναγνώστες, είμαστε ανόητοι – οι «New York Times» έκαναν τεράστια γκάφα κάνοντας αναφορά στην κρίση των ελληνοτουρκικών συνόρων», γράφει ο Έλληνας συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σημείωση eretikos.gr: Κύριε Δοξιάδη είναι πολύ απλοϊκό για να είναι απλή γκάφα. Μάλλον κάποιο σχέδιο εξυπηρετούσαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X