Media

Mega: για να γυρίσει ο ήλιος της αξιοπιστίας θέλει δουλειά πολλή και πάντως όχι Άδωνι (vids)

Mega: για να γυρίσει ο ήλιος της αξιοπιστίας θέλει δουλειά πολλή και πάντως όχι Άδωνι (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την  εκδοχή του για το κλείσιμο του Mega, με αφορμή την επαναλειτουργιά του σταθμού, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν το πρωί καλεσμένος στην «Κοινωνία ώρα Mega».

Κανείς στο πλατό δεν τόλμησε, όχι να του πεί ότι μάλλον δεν τα θυμάται καλά, αλλά να αναφέρει την δημόσια παραδοχή ενός εκ των πρώην μετόχων του σταθμού. Έτσι για την αλητεία της αλήθειας. Κάτι πήγε να ψελλίσει ο Νίκος Φιλιππίδης, αλλά ο υπουργός δεν τον άφησε να «σταυρώσει» κουβέντα.

«Το κλείσιμο του Mega ήταν από τους κεντρικούς προεκλογικούς στόχους του Τσίπρα. Θυμίζω ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σκουρλέτης, έλεγαν ότι εάν εκλεγούν θα κλείσουν το κανάλι. Και το έκλεισαν. Είναι μια νίκη της Δημοκρατίας ότι ξανά άνοιξε το Mega. Το ότι το Mega εκπέμπει είναι ένα χαστούκι προσωπικά στον Τσίπρα», επέμεινε ο υπουργός.

 

Φαίνεται ότι έχει «κοντή» μνήμη- ή μήπως και επιλεκτική- ο υπουργός. Κρίμα.

Όταν οι πιστώτριες τράπεζες ζητούσαν από τους μετόχους τη μίνιμουμ ανακεφαλαίωση για να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση χρέους κλπ κλπ, οι τότε κυρίαρχοι μέτοχοι του καναλιού είναι γνωστό τοις πάσι τί έπραξαν. Αλλά και ο νέος ιδιοκτήτης του σταθμού, Βαγγέλης Μαρινάκης όταν απέκτησε το πακέτο μετοχών του ΔΟΛ και κατ επέκταση το 22,11% της Τηλέτυπος, απλώς έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Και η ιστορία δεν ξαναγράφεται αλλιώς. Τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζουμε έως τώρα. Διότι είναι κομμάτι της ιστορίας του Mega η παραδοχή του Φώτη Μπόμπολα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου ότι για τη χρεοκοπία του σταθμού ευθύνονται οι μέτοχοι του, όπως ακούγεται και στο σχετικό απόσπασμα.

 

Αλλού όμως θέλω να εστιάσω ο eretikos. Σε αυτό που ήταν trade mark- σήμα κατατεθέν ρε παιδί μου- του Mega επι σειρά ετών. Η σοβαρή κάλυψη της επικαιρότητας. Και μην πάει ο νους στην τοξική ενημέρωση στα προ του 2015 χρόνια κι έπειτα.

Μιλώ για την εποχή που ο κόσμος έλεγε «το πε το Mega». Και εννοούσε ότι η είδηση ήταν είδηση και ήταν έγκυρη.

Αυτή την είδηση, την ενημέρωση ως αγαθό προς την κοινωνία, την έγκυρη είδηση, θα πρέπει να δώσει το Mega, για να λάβει τη θέση που επιθυμεί στο συλλογικό υποσυνείδητο το οποίο θα φέρει και τον αντίστοιχο αυτοματισμό στην εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης. Αλλιώς  η τηλεθέαση τουλάχιστον στις Ειδήσεις κινδυνεύει να κολλήσει- αν όχι να πνιγεί- στο τέλμα μιας πικρής ρετροσπεκτίβας, κυρίως διότι η μνήμη παραμένει νωπή.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X