Media

Μεγάλες αντιδράσεις στην Αίγυπτο για τη μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix-Να ματαιωθεί η προβολή

Μεγάλες αντιδράσεις στην Αίγυπτο για τη μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix-Να ματαιωθεί η προβολή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο το τρέιλερ για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Netflix που είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα.

Οι αντιδράσεις προέρχονται από το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ την παρουσιάζει ως έγχρωμη παρά τις ιστορικές αναφορές και απεικονίσεις, αλλά και το γεγονός ότι ανήκε στη δυναστεία των Πτολεμαίων η οποία είχε ιδρυθεί από τον Πτολεμαίο Α’ Σωτήρα, στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το κείμενο του αιτήματος αναλυτικά:

«Ο αφροκεντρισμός είναι μια ψευδοεπιστήμη που ωθεί την ατζέντα μιας ομάδας να διεκδικήσει την ιστορία της Αιγύπτου και να τη ληστέψει από τους πραγματικούς Αιγύπτιους από αυτήν. Χρησιμοποιώντας ψευδή κείμενα και μηδενικά στοιχεία, εξακολουθούν να προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία».

Αιγύπτιοι ξεκίνησαν διαδικτυακή εκστρατεία, με αίτημα προς το Netflix να ματαιώσει την προβολή του ντοκιμαντέρ. Photo screenshot via change.org

Πάντως, οι ιθύνοντες για τη δημιουργία του αιτήματος ξεκαθαρίζουν ότι «αποτελεί έκκληση για την αλήθεια» και δεν έχει σχέση με τον ρατσισμό ή τον εθνικισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X