Media

Μετά το Mega και τον Μαρινάκη “πόλεμος” Αnt1 και Κυριακού με Nova και Σταθόπουλο-Σόλακ

Μετά το Mega και τον Μαρινάκη “πόλεμος” Αnt1 και Κυριακού με Nova και Σταθόπουλο-Σόλακ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγάλες διαστάσεις παίρνει η σύγκρουση στα Media, που ξέσπασε από προχθές μεταξύ των μέσων ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη και των μετόχων της NOVA, μέσω της μητρικής United Group, δηλαδή του Νίκου Σταθόπουλου της BC Partners και του σέρβου Nτράγκαν Σόλακ.

Στο παιχνίδι  μπήκε και ο όμιλος ΑNT1 του Θοδωρή Κυριακού.  Χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε θέμα με τίτλο “United Group: στον αέρα η επένδυση 2 δισ. ευρώ στις τηλεπικοινωνίες», με διάρκεια σχεδόν τρία λεπτά, που μιλά για επενδύσεις επί χάρτου, για τα χρέη της μητρικής της NOVA που αγγίζουν τα 4,7 δισ. ευρώ καθώς και για πενιχρά οικονομικά αποτελέσματα.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να φύγει και ο ANT1 από την πλατφόρμα της NOVA, καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει για συνέχιση της συνεργασίας, όπως φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση του MEGA.

Στο μεταξύ τα Μέσα Ενημέρωσης του ομίλου Μαρινάκη και η NOVA αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες, ενώ ήδη πρώτο άμεσο «θύμα» της κόντρας ήταν η συμφωνία των δύο πλευρών να μεταδίδεται το MEGA από την συνδρομητική τηλεόραση της NOVA. Στο προσκήνιο ήρθαν και αμοιβαίες προειδοποιήσεις για νομικές ενέργειες.

Πίσω από την υπόθεση αναφέρουν πηγές της αγοράς μάλλον κρύβεται και η δυσαρέσκεια των καναλαρχών, για την ανάμειξη του ομίλου United, μέσω του Ντράγκαν Σόλακ, στην ελεύθερη τηλεόραση, σε συνεργασία με τον όμιλο Βαρδινογιάννη που ελέγχει τα κανάλια Alpha και Star. Μια κίνηση που, όμως, χρεώνεται στις εγχώριες προσβάσεις του Νίκου Σταθόπουλου.

Το σερί των επιθέσεων

H αρχή έγινε την Πέμπτη όταν μέσα ενημέρωσης του εφοπλιστή (MEGA, ΒΗΜΑ) δημοσίευσαν σκληρά ρεπορτάζ κατά της ΝOVA εμπλέκοντας ονομαστικά και τους ισχυρούς άνδρες της μητρικής United Group, Σταθόπουλο και Σόλακ. Υποστηρίχθηκε ότι η NOVA αντιμετωπίζει «ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα» γεγονός που αφήνει μετέωρο το επενδυτικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ που εξαγγέλθηκε από τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο. Ερωτήματα υπήρξαν και για το πώς έλαβε η εταιρεία δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και χρηματοδότηση από δυο τράπεζες.

Η πλευρά της NOVA, αφού προηγουμένως γνωστοποίησε από χθες Παρασκευή ότι το MEGA δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα της κατήγγειλε, με ανακοίνωσή της, τα δημοσιεύματα ως «αθέμιτη πίεση για να δεχτεί παράλογους όρους» που έθεσε η πλευρά Μαρινάκη.

Η NOVA υποστηρίζει ότι έγινε αποδέκτης απαιτήσεων για υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις για τρεισήμισι φορές υψηλότερα δικαιώματα αναμετάδοσης σήματος και κάνει λόγο για «δυσφημιστική καμπάνια με σωρεία ψευδών ισχυρισμών και δηλώσεων ενάντια στη Nova και τη United Group», αλλά και για την αξιοπιστία τους αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεών ως προς τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Προαναγγέλλει δε νομικές ενέργειες σημειώνοντας ότι «δεν θα υποκύψουμε σε αυτές τις μεθόδους, και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενάντια στην καταχρηστική μεταχείριση της εθνικής τηλεοπτικής συχνότητας για προσωπικό όφελος».

Η NOVA υποστηρίζει ότι έχει επενδύσει ήδη 1,8 δισ. ευρώ από το 2020 και σε ότι αφορά το επενδυτικό σχέδιο 2 δισ. ευρώ έως το 2027 έχουν ήδη διατεθεί 400 εκατ. ευρώ καθώς και ότι «η εταιρεία είναι επί της ουσίας άνευ χρέους μετά τη σημαντική επένδυση της United Group».

Από την πλευρά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη η πρώτη αντίδραση που σηκώνει το γάντι σε σχέση με τις παραπάνω κατηγορίες ήρθε «ημιεπίσημα» μέσω δημοσιεύματος στο in.gr. Με ο οποίο καταγγέλλει τη NOVA ότι έριξε «μαύρο» στο MEGA, χωρίς να έχει πάρει απάντηση από το κανάλι για τους όρους συνεργασίας.

Στο ίδιο δημοσίευμα προαναγγέλλεται προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς όπως σημειώνεται «το Μega σύμφωνα με πληροφορίες θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις απαράδεκτες αιτιάσεις της Nova ότι ο σταθμός μετέδωσε σε ρεπορτάζ ψευδείς ισχυρισμούς για την εταιρεία. Άλλωστε, αν η Nova θεωρεί πως μεταδόθηκε ανακριβές ρεπορτάζ μπορεί να προσφύγει και εκείνη στη Δικαιοσύνη».

Ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση της Alter Ego Media που δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη:  Σχετικά με το δυσφημιστικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Nova σε σχέση με χθεσινό ρεπορτάζ του Τ/Σ MEGA, η ALTER EGO MEDIA Α.Ε. θα προσφύγει άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Οι μέτοχοι της Nova, Dragan Solak και Νίκος Σταθόπουλος θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα με νόμους και κανόνες, και πολύ σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τώρα στο παιχνίδι έχει μπει και ο όμιλος ΑΝΤ1 με εξίσου επιθετικό τρόπο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X