Media

Θάνος Τοκάκης: «Χρήσιμος για τον ελληνικό κινηματογράφο ο Σεφερλής αλλά…» (vid)

Θάνος Τοκάκης: «Χρήσιμος για τον ελληνικό κινηματογράφο ο Σεφερλής αλλά…» (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την ταινία «Ευτυχία» που ήδη προβάλλεται και πρωταγωνιστεί, αλλά και την παρωδία «Χαλβάη 5-0», ο Θάνος Τοκάκης (με βραβείο Χόρν το 2011) αναφέρθηκε στον Μάρκο Σεφερλή τη συνεισφορά του στο ελληνικό σινεμά και την αισθητική του κόσμου.

«Το ελληνικό σινεμά έχει ανάγκη περισσότερο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο οποίος δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές ταινίες» δήλωσε ο Θάνος Τοκάκης στην κάμερα της εκπομπής «Κου Κου» (Star) και πρόσθεσε με αφορμή την ταινία «Χαλβάη 5-0» του Μάρκου Σεφερλή, για την οποία πολλοί απορούν με την εισπρακτική κίνηση που κάνει ότι «θα πρέπει να ακούσουμε το γεγονός πως αυτή η ταινία έκανε την πρώτη εβδομάδα 75.000 εισιτήρια. Όταν η «Ευτυχία» έκανε 40.000. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αφουγκραστούμε και ο καθένας να το ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο, όπως θέλει, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Έχει πάρα πολλή μεγάλη σημασία ο Μάρκος Σεφερλής που έχει ένα δικό του κοινό το οποίο πάντα τον ακολουθεί. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ας μην το ξεχνάμε. Και στο θέατρο δεν νομίζω ότι παίρνει καλές κριτικές αλλά το κοινό τον ακολουθεί».

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε κοινό που είδε την «Ευτυχία» να δει και το «Χαλβάη 5-0», ο Θάνος Τοκάκης απάντησε με ειλικρίνεια πως «φυσικά και το πιστεύω αυτό. Είναι θέμα γούστου και αισθητικής. Άμα το «Χαλβάη 5-0» ξεπεράσει την «Ευτυχία» σημαίνει ότι η αισθητική οδεύει προς τα εκεί. Δεν λέω ότι είναι καλό ή κακό αυτό».

https://youtu.be/70Y6Ob_t6I0

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X