Media

WarnerMedia, Discovery, Sony, Nintendo και Netflix παύουν κάθε συναλλαγή με τη Ρωσία

WarnerMedia, Discovery, Sony, Nintendo και Netflix παύουν κάθε συναλλαγή με τη Ρωσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 

Ο οργανισμός μίντια Discovery Inc και η κολοσσός WarnerMedia του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού ΑΤ&Τ προστίθενται στη μακρά λίστα των επιχειρήσεων που εφαρμόζουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Ανάλογα μέτρα λαμβάνουν οι ιαπωνικές Sony και Nintendo.

Η WarnerMedia αναστέλλει κάθε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ρωσία, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση της στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενημέρωσε ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού οπτικοακουστικού οργανισμού Τζέισον Κάιλαρ όλο το προσωπικό της εταιρείας με εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Η WarnerMedia αναστέλλει όλες τις μεταδόσεις προγραμμάτων της στη Ρωσία και θα σταματήσει κάθε συμφωνία εκχώρησης δικαιωμάτων μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου και θα αναστείλει τις προγραμματισμένες κυκλοφορίες ταινιών σε κινηματογραφικές αίθουσες και βιντεοπαιχνιδιών στην ρωσική αγορά, σύμφωνα και με το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις», αναφέρει ο Κάιλαρ στο ενημερωτικό σημείωμά του σημειώνοντας επίσης ότι κάθε άλλη επιχειρηματική απόφαση στο μέλλον «θα ληφθεί με γνώμονα αυτό το πλαίσιο».

Σχεδόν ταυτόχρονα η Discovery παύει να μεταδίδει στη Ρωσία προγράμματα 15 καναλιών της μεταξύ των οποίων τα Animal Planet, HGTV, Eurosport, TLC τα οποία διανέμονταν ως τώρα στην ρωσική αγορά μέσω της Media Alliance, μιας κοινοπραξίας με την ρωσική National Media Group. Παράλληλα η Discovery αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες που έχει επι ρωσικού εδάφους.

«Η Discovery αποφάσισε να αναστείλει τη μετάδοση των καναλιών και των υπηρεσιών της στη Ρωσία», αναφέρει η εταιρεία.

Η ανακοίνωση της έρχεται σαν τρέιλερ καθώς το CNN και άλλοι οργανισμοί ενημέρωσης ανέστειλαν τις μεταδόσεις από τη Ρωσία ως απάντηση στο νέο νόμο που απειλεί τους δημοσιογράφους με φυλάκιση για τη διάδοση «ψεύτικων» ειδήσεων σχετικά με την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται και περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Μόλις την περασμένη Κυριακή η National Media Group, ενημερώθηκε από την πλατφόρμα Netflix για την απόφαση να αναστείλει τη συνεργασία μαζί της.

Η συνεργασία μάλιστα ήταν σχετικά πρόσφατη καθώς οι δύο εταιρείες είχαν δώσει τα χέρια στα τέλη του 2020 και το Netflix άρχισε να «μπαίνει» στα ρωσικά νοικοκυριά  με περιεχόμενο υποτιτλισμένο στα ρωσικά, προϊόντα της ρωσικής κινηματογραφίας και επιλογές συνδρομών.

Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming, εξάλλου, προετοίμαζε τέσσερις ρωσικές σειρές, μεταξύ των οποίων ένα αστυνομικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Ντάσα Ζουκ, το οποίο, ενώ βρισκόταν σε φάση γυρισμάτων, πλέον έχει μπει στο συρτάρι. Προφανώς «παγώνει» και κάθε άλλο σχέδιο υλοποίησης οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ρωσία.

Οι Sony και Nintendo, επίσης, έκαναν γνωστό ότι σταματούν τις αποστολές λογισμικού και κάθε άλλου υλικού στη Ρωσία μετά την εισβολή.

Η Sony ενημέρωσε ότι δεν θα φθάσει στην ρωσική αγορά το  βιντεοπαιχνίδι αγώνων «Gran Turismo 7» και επίσης ότι μπλοκάρει τη λειτουργία του Play Station.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έκανε δωρεά ύψους δύο εκατ. δολαρίων στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και στη «Save the Children», την παγκόσμια ΜΚΟ που βοηθά παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο, για να «στηρίξει τα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Η Nintendo αναστέλλει την αποστολή όλων των προϊόντων στη Ρωσία «στο προβλέψιμο μέλλον» και αιτιολογεί την απόφαση της εξαιτίας «της σημαντικής αστάθειας που περιβάλλει τον εφοδιασμό και τη διανομή των προϊόντων».

Η ιαπωνική φίρμα, με έδρα το Κιότο, δήλωσε επίσης ότι μεταθέτει την κυκλοφορία του «Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp», το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει στην κονσόλα Switch στις 8 Απριλίου, λόγω των «πρόσφατων παγκόσμιων εξελίξεων». Και αυτό διότι πρόκειται για βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής με στρατιωτικό θέμα.

Από την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, το ηλεκτρονικό κατάστημά της δεν είναι προσβάσιμο στη Ρωσία και όποιος επιχειρεί να «μπει» βλέπει στην οθόνη του την ένδειξη «υπο συντήρηση», καθώς ο πάροχος πληρωμών της Nintendo, ανέστειλε τις συναλλαγές σε ρούβλια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X