Media

Υποκλοπές: Το σφυροκόπημα Μητσοτάκη από τα διεθνή ΜΜΕ

Υποκλοπές: Το σφυροκόπημα Μητσοτάκη από τα διεθνή ΜΜΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υποκλοπές: Διαρκές και συντονισμένο, σφυροκόπημα δέχεται τον τελευταίο μήνα η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον έχει αναστατώσει.

Τα εγχώρια συστημικά media μπορεί να χτίζουν γραμμή άμυνας καταγγέλλοντας «αντεθνικά λιβελογραφήματα» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να αποκηρύσσει τους δημοσιογράφους των New York Times και του Politico ως… συριζαίους, στο Μαξίμου όμως έχουν θορυβηθεί πολύ.

Μάλλον δεν έχουν άδικο. Όταν ο γαλλικός συντηρητικός Monde γράφει ότι «το ελληνικό Watergate αποδυναμώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», οι Νew York Times διακηρύσσουν ότι «η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας είναι πια καθαρή», και το Politico κατήγγειλε ότι δημοσιογράφος του δέχθηκε «βάναυση κακοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση» το προφίλ της χώρας και προσωπικά του πρωθυπουργού τσαλακώνεται άσχημα.

Μάλιστα, με ένα από τα σκληρότερα άρθρα που έχουμε δει σε διεθνή ΜΜΕ, το γερμανικό Der Spiegel σε editorial άρθρο, «ισοπεδώνει» το αφήγημα Μητσοτάκη. Κορυφώσει το μπαράζ των πυρών με φωτογραφία Μητσοτάκη ως του ανθρώπου που «Κυβερνά αυταρχικά, οδηγεί την Ελλάδα στην απολυταρχία» και ζητά, μάλιστα, παρέμβαση της Ε.Ε., λέγοντας ότι θα έπρεπε να ενοχλήσει τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι , αντιπαραβάλλοντας το παράδειγμα της Ελλάδας με εκείνα της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, ενώ σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά αναφέρει ότι «είναι αμέτρητες πλέον οι παραβιάσεις του νόμου που διαπράττουν Έλληνες αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του».

Το άρθρο υπενθυμίζει την πολύ χαμηλή θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου, αλλά και την έρευνα του Reuters για τον πολύ χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα ΜΜΕ της χώρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X