Διεθνή

Μεγάλη αύξηση της τιμής του εμβολίου της Pfizer αποκάλυψε ο Μπόικο Μπορίσοφ

Μεγάλη αύξηση της τιμής του εμβολίου της Pfizer αποκάλυψε ο Μπόικο Μπορίσοφ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανεβασμένη είναι η τιμή του εμβολίου της Pfizer στο νέο συμβόλαιο που διαπραγματεύεται η Ευρώπη. Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, δεν διαψεύδουν πηγές της ΕΕ.

Συμβόλαιο για την προμήθεια εμβολίων των Pfizer/BioNTech σε σημαντικά αυξημένη τιμή φέρεται να συζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters που επικαλείται αποκαλύψεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, η εν λόγω συμφωνία που θέλει να υπογράψει η ΕΕ με τις δύο εταιρείες αφορά σε έως και 1,8 δισεκατομμύρια εμβόλια με προγραμματισμό παράδοσης την περίοδο 2022 – 2023.

Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, η ΕΕ διαπραγματεύεται το νέο συμβόλαιο στην τιμή των 19,5 ευρώ ανά δόση.

«Οι τιμές ανεβαίνουν γρήγορα» είπε ο ίδιος στη διάρκεια ταξιδιού του σε ένα χωριό της Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, όπως είπε, η τιμή των εμβολίων της Pfizer «ήταν στα 12 ευρώ, μετά αυξήθηκε στα 15,5 ευρώ».

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ και αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, πρόκειται για σημαντική αύξηση από τα 15,5 ευρώ ανά δόση που έχει πληρώσει η ΕΕ για 600 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer.

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει σε συζητήσει με τους παρασκευαστές των εμβολίων, επιβεβαίωσε την τιμή που ανέφερε ο Μπορίσοφ βάσει του νέου αυτού συμβολαίου.

Εντούτοις, τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Από την πλευρά του, δεύτερος αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε ότι το νέο συμβόλαιο καλύπτει και τις μεταλλάξεις, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες θα προσφέρουν ενισχυμένες δόσεις, εάν κυριαρχήσουν τα μεταλλαγμένη στελέχη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X