Τη διάθεσή της για καινοτομία αποδεικνύει η ΕΡΤ, βγάζοντας στον αέρα από σήμερα τη νέα της πλατφόρμα με τίτλο εργασίας «ΕRΤFLIX». Αν και το όνομα ακόμη δεν έχει αποφασισθεί, όποιος πατήσει το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ του και μπει στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ (αρκεί να έχει συνδεθεί η τηλεόραση με το διαδίκτυο), είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστεί.

Η ΕΡΤ προσφέρει εντελώς δωρεάν 24 ξένες ταινίες, 12 ξένα σίριαλ, 10 βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ, 13 γνωστές σειρές παιδικού προγράμματος και βέβαια όλα τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, που μεταδίδονται κάθε πρωί στην ΕΡΤ2. Και μαζί με όλα αυτά, η ΕΡΤ προσφέρει και μια εντελώς ξεχωριστή κατηγορία αναδεικνύοντας το αρχείο της, καθώς στο πρώτο ανεπίσημο σημερινό λανσάρισμα του «ERTFLIX» έχουν ήδη ανέβει 20 ιστορικές εκπομπές-αφιερώματα σε 20 σπουδαίους Έλληνες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, η Μαρία Κάλλας, η Ελένη Βλάχου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Γιάννης Τσαρούχης και πολλοί ακόμη.

Η νέα αυτή πλατφόρμα  αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς που έγινε τους τελευταίους μήνες στο Ραδιομέγαρο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η νέα διοίκηση, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έθεσε ως στρατηγικό στόχο της την πλήρη αναβάθμιση της υβριδικής τηλεόρασης. Των προγραμμάτων δηλαδή που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι τηλεθεατές στον χρόνο που επιθυμούν (on demand).

Μάλιστα η ΕΡΤ για να διευκολύνει τους τηλεθεατές που έχουν νέες (smart) τηλεοράσεις, αλλά πατώντας το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ τους δεν βλέπουν την υβριδική πλατφόρμα, έχει ήδη ανεβάσει στο YouTube μικρά χρηστικά βίντεο για το πως οι πολίτες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη σχετική υπηρεσία, αν αυτή δεν είναι ήδη ενεργοποιημένη από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις κάθε μοντέλου.

Τα χρηστικά βίντεο της ΕΡΤ για το πώς θα ενεργοποιήσετε την υβριδική πλατφόρμα ανά μάρκα τηλεόρασης
Για τηλεοράσεις LG https://youtu.be/g40WHC2vaF4

Για τηλεοράσεις Samsung https://youtu.be/MG4jIXXoNoo

Για τηλεοράσεις Sony https://youtu.be/O2LBGQVzxfk

Για τηλεοράσεις Panasonic https://youtu.be/DcptccOwd1k

Για λοιπές μάρκες https://youtu.be/g0V-1F_LFiA

Οι ταινίες και οι σειρές 

Ήδη είναι διαθέσιμες 24 βραβευμένες ταινίες μεταξύ των οποίων το «Θαύμα» με τη Τζούλια Ρόμπερτς, το «Κάθε στιγμή μετράει» με την Τζούλιαν Μουρ, η «Επικίνδυνη οικογένεια» με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μισέλ Πφάιφερ, το «Πατέρας και κόρη» με τον Ράσελ Κρόου, η «Γκρέις του Μονακό» με τη Νικόλ Κίντμαν, το «Πρόγραμμα» με τον Ντάστιν Χόφμαν, η «Αλήθεια» με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Κέιτ Μπλάνσετ, τα «Μικρά αθώα ψέματα» με την Μαριόν Κοτιγιάρ, το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» με τους Ντέιβ Τζονς, Μπριάνα Σαν, Χέιλι Σκουάιρς, η «Ιστορία αγάπης και σκότους» με τη Νάταλι Πόρτμαν και οι βιογραφίες του Ζακ Υβ Κουστώ «Οδύσσεια» και της ντίβας της ποπ μουσικής «Νταλιντά», αλλά και η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Λούι και Λούκα – Ο μεγάλος αγώνας τυριού». Στη σχετική κατηγορία μάλιστα περιέχονται και πληροφορίες για κάθε ταινία και θα ανανεώνεται στο εξής τακτικά.

Για πρώτη φορά επίσης η ΕΡΤ προσφέρει, επίσης, στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή όλα τα επεισόδια των ξένων σειρών που μεταδίδονται από τα κανάλια της όπως το «Fargo», το «Mr Selfridge», το «War & Peace», το «The Good Fight», το «Tin Star», το  «Ballers». Πολύ σύντομα θα προστεθούν ο δαιμόνιος ντετέκτιβ Πουαρό και η Μις Μαρπλ με τις περιπέτειές τους μέσα από τις κλασικές σειρές «Agatha Christie’s Poirot» και  «Agatha Christie’s Ms Marple».

https://www.youtube.com/watch?v=MG4jIXXoNoo&feature=emb_title

Δείτε ακόμη:

Σβήνει 94 κεράκια εν μέσω καραντίνας η βασίλισσα Ελισσάβετ – Το σπάνιο βίντεο από τα παιδικά της χρόνια (vid)