Ελλάδα

Μητσοτάκης για Τσίπρα : Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια

Μητσοτάκης για Τσίπρα : Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis θα ανοίξει αύριο το μεσημέρι, και μπορεί η προανακριτική να αφορά μόνο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και όχι τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει ότι αφενός δεν κουκουλώνει την υπόθεση, ενώ παράλληλα αφήνει ικανοποιημένο και τον Αντώνη Σαμαρά που είναι υπέρ της σκληρής γραμμής.

Αφετέρου με την επιλογή να μην «κυνηγήσουν» τον τέως Πρωθυπουργό φαίνεται ότι το Μαξίμου δεν έχει καμία διάθεση για πολιτικό ρεβανσισμό.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκης:

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» τονίζει, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

ΣΥΡΙΖΑ: Φαρσοκωμωδία -«διπλά δειλός»

Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια.

Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη.

Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει.

Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία.

«Κατασκευασμένες αθλιότητες»

«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει στο CNN Greece o Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φανερώνοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από την Τετάρτη και μετά, όταν ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή.

Επιμέλεια  Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Παγκόσμιος συναγερμός για τα «τύμπανα πολέμου» στον Κόλπο -Ποιοι θα νιώσουν την αύξηση (vids)

Τουρκία: Ο Ακάρ τηλεφώνησε στον Παναγιωτόπουλο

Τροχαίο με τραυματία στη Χαλκιδική – Ι.Χ. έπεσε σε φορτηγό (vid)

Βουλγαρία: Έτοιμη να στείλει 11.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X