Media

Novartis: Η Παπαδάκου έκανε μήνυση στη Ράικου

Novartis: Η Παπαδάκου έκανε μήνυση στη Ράικου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, στην κατάθεσή της για την υπόθεση Novartis «φωτογράφισε» την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ως φερόμενη να ζητά πιεστικά την άσκηση δίωξης εις βάρος πολιτικών προσώπων.

Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με τη γνώμη έμπειρων νομικών κύκλων, τα όσα λέει η Ελένη  Ράϊκου εναντίον της Γιάννας Παπαδάκου δεν δεσμεύουν παρά μόνο την ίδια την καταγγέλλουσα.

Ειδικότερα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στην εκπομπή Kontra24 του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel η Γιάννα Παπαδάκου ανακοίνωσε ότι έκανε μήνυση κατά της Ελένης Ράικου.

Μάλιστα επισήμανε ότι η Ελένη Ράϊκου κατέθεσε σε μία από τις συναντήσεις που είχαν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2017 η δημοσιογράφος της μίλησε ότι έχει βίντεο για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο. Η Γιάννα Παπαδάκου χαρακτήρισε το στοιχείο αυτό ψευδές, γιατί η ίδια απέκτησε αυτό το βίντεο αργότερα το καλοκαίρι και το πρόβαλε το Φθινόπωρο στην εκπομπή της στον Alpha.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι το βίντεο δεν περιέχει κάτι μεμπτό για τον πρώην Πρωθυπουργό και νυν Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Έχω επισκεφθεί την κ. Ράϊκου και την επόμενη επικεφαλής εισαγγελέα Διαφθοράς, όπως και  προηγούμενα γραφείτον κ. Πεπόνη. Είναι η δουλειά μου να πηγαίνω εκεί, δεν κάνω ρεπορτάζ τηλεφώνου, πάω από κοντά. Την επισκέφθηκα για να μάθω τι θα κάνει με αυτήν την ιστορία. Η κ. Ράϊκου όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή», δήλωσε.

Novartis: Τι απαντά η Τουλουπάκη στη Ράικου

Το σημείο της κατάθεσης της Ελένης Ράϊκου που εμπλέκει την Γιάννα Παπαδάκου

Αναφέρετε δύο φορές η δημοσιογράφος ότι επισκέφθηκε το γραφείο της ρωτώντας την:

  • Παπαδάκου: «Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση; Εχεις στοιχεία για πολιτικούς».
  • Ράικου: «Δεν έχω».
  • Παπαδάκου: «’Εχεις για Βενιζέλο και Πικραμμένο. Εχω στοιχεία ότι ο Βενιζέλος έχει offshore με τον Παναγιωτάκη και παίρνει ο Βενιζέλος λεφτά από τη Novartis για να τα μοιράζουν αλλού. Μάλιστα για τον Πικραμμένο υπάρχει και ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει εγώ και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος. Στο βίντεο αυτό φαίνεται καθαρά ότι παίρνει χρήματα». Αμέσως μετά την αποχώρηση της Γ. Παπαδάκου την παίρνει τηλέφωνο ξανά ο Δ. Παπαγγελόπουλος, της λέει τα ίδια και τη ρωτά γιατί δεν στέλνει τον φάκελο στη Βουλή:
  • Ράικου: «Υπουργέ, εγώ δεν στέλνω κανέναν φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν εμπλέκω κανέναν χωρίς στοιχεία».
  • Παπαγγελόπουλος: «Στείλε εσύ τον φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».
  • Ράικου: «Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής».
  • Παπαγγελόπουλος: «Με αυτή τη σχολή που είσαι να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».
Παναγιώτης Πικραμμένος

Παναγιώτης Πικραμμένος

Το βίντεο με τον Παναγιώτη Πικραμμένο

Ερωτηθείσα, για το βίντεο με τον Παναγιώτη Πικραμμένο ,είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα βίντεο που έχει μεταδοθεί από τον ALPHA, και φυσικά ουδέποτε λέει ο Φρουζής ότι έδωσε χρήματα στον Πικραμμένο. Αυτά είναι στη φαντασία της και μόνο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί κάποιον άλλον, και η κυρία Ράικου δεν έχει και την αξιοπιστία να το κάνει».

Η Γιάννα Παπαδάκου δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο κ. Πικραμμένος δεν παραπέμφθηκε ποτέ. Αναφερόταν σε ένα έγγραφο της κ. Τουλουπάκη, αλλά όχι με βάση το βίντεο. Το βίντεο αυτό δεν υπάρχει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος είναι άθλιος και πρέπει να τον αλλάξετε γιατί θα έχουν πρόβλημα όλοι οι πολιτικοί».

Γιάννα Παπαδάκου για Ελένη Ράϊκου :«Πιστεύω ότι έχει προσωπικά εναντίον μου»

«Πιστεύω ότι έχει προσωπικά εναντίον μου. Έχω κάνει σχόλια και για το γεγονός ότι ο σύζυγός της αμειβόταν από τη Novartis, με ένα μικρό ποσό βέβαια, αλλά εγώ είχα το καθήκον να το κάνω», υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από περίπου έναν χρόνο δημοσιεύματα για την έρευνα της υπόθεσης Novartis ανέφεραν ότι ο στρατιωτικός γιατρός σύζυγος της πρώην Εισαγγελέος Διαφθοράς -που χειριζόταν την υπόθεση πριν παραιτηθεί- φέρεται να εισέπραττε ποσά από τη φαρμακοβιομηχανία.

Εμβάσματα άνω των 4.500 ευρώ

Η Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας παλαιότερα «Στο Κόκκινο» έκανε λόγο για εμβάσματα άνω των 4.500 ευρώ στον κοινό λογαριασμό του ζεύγους.

Ακολούθησε αγωγή της Ελένης Ράϊκου, η οποία υποστήριζε ότι οι πληροφορίες της δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ ήταν αναληθείς και συκοφαντικές, και κατόπιν τούτου της ζητούσε αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ ημερησίως για όσες μέρες η Γιάννα Παπαδάκου δεν δημοσίευε το εξώδικό της…

Ενώ είναι πλέον σαφές ότι οι δικαστικές διαμάχες αναμένεται να ενταθούν προσεχώς μεταξύ των δύο κυριών, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή η δημοσιογράφος διεμήνυσε ότι και η ίδια θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή κατά της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Συντάξεις: Σήμερα τα ενημερωτικά σημειώματα του πρώην ΙΚΑ- ΕΤΑΜ

Ποιους θα δει αυτή την εβδομάδα ο Μητσοτάκης

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Βγαίνει ταινία για την ζωή του! (vid)

Ελένη Ράντου: Η κατάθλιψη, η φυγή στην εγκυμοσύνη και το σοκ του Βασίλη Παπακωνσταντίνου! (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X