Διεθνή

Ο ένοπλος που τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια, έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο

Ο ένοπλος που τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια, έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Maurice Hill, ο οποίος κατηγορείται ότι τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στην Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο που χρονολογείται από τα εφηβικά του χρόνια

«Δεν έπρεπε να βρεθεί στους δρόμους με το ποινικό μητρώο που έχει», δήλωσε ο εισαγγελέας της Περιφέρειας Φιλαδέλφειας, Larry Krasner, την Πέμπτη το πρωί.

Ο 36χρονος, έχει εκτεταμένη εγκληματική ιστορία που χρονολογείται σχεδόν δύο δεκαετίες και περιλαμβάνει παράνομη κατοχή όπλων,ναρκωτικών και επιθέσεις, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

«Ο Maurice Hill με αυτό το βαρύ εγκληματικό ιστορικό δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τη φυλακή», δήλωσε ο Krasner.

Ο Χιλ παραδόθηκε στην αστυνομία λίγο μετά τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από ώρες ανταλλαγεί πυροβολισμών κοντά στη συνοικία Nicetown-Tioga της Βόρειας Φιλαδέλφειας.

Ειδικότερα,το ποινικό μητρώο του Χιλ χρονολογείται από το 2001, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά ως 18χρονος για παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων με αλλοιωμένο αύξοντα αριθμό, σύμφωνα με τα δικαστήρια. Βρέθηκε ένοχος σε πέντε κατηγορίες σχετικά με τη σύλληψη αυτή.

Το 2002, συνελήφθη για άλλη μια φορά και παραδέχτηκε την ενοχή του για κατοχή ναρκωτικών και μέλος εγκληματικής οργάνωσης το επόμενο έτος.

Ο Χιλ συνελήφθη αρκετές φορές, καθώς τα εγκλήματά του κλιμακώθηκαν με σοβαρότητα. Το 2008, καταδικάστηκε για αντίσταση στη σύλληψη, την καταπάτηση του νόμου και για απόδραση από την αστυνομία. Τρία χρόνια αργότερα, παραδέχθηκε την ενοχή του για επίθεση και κρίθηκε ένοχος για ψευδορκία το 2013.

Εικόνα: Η αστυνομική συνοδεία πυροβολεί ύποπτη Maurice Hill σε κράτηση μετά από μια στάση που τραυμάτισε πολλούς αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια στις 15 Αυγούστου 2019.

Ωστόσο, απέφυγε επίσης τις καταδίκες σε δεκάδες άλλες κατηγορίες, όπως απαγωγές, τρομοκρατικές απειλές, παράνομα κατοχή όπλων, κατοχή και εμπορεία ναρκωτικών, μεταξύ άλλων.

Τα αρχεία του δικαστηρίου ανέφεραν επίσης ότι ο Hill επανειλημμένα παραβίασε την αποφυλάκιση του.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα tweet την Πέμπτη το πρωί, δήλωσε ότι ο ύποπτος «δεν έπρεπε να είχε ποτέ επιτραπεί να βρεθεί στους δρόμους” λόγω του “πολύ επικίνδυνου ποινικού μητρώου» του.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Πάτρα: Θρήνος για τον Λευτέρη Πανταζή! Πατέρας τριών παιδιών ο νεκρός

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X