Διεθνή

Ο Ερντογάν πέταξε έξω τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν πέταξε έξω τον Γερμανό ΥΠΕΞ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εντολές έξω από το Μανμπίτζ περιμένει ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω στην επίθεση στη Συρία. Μάλιστα, επιμένει: «Θα φτάσω έως 35 χιλιόμετρα βάθος μέσα στη Συρία».

Την ίδια ώρα, ο ανταποκριτής του OPEN TV στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, σημειώνει ότι Μάικ Πενς και Μάικ Πομπέο θα αναχωρήσουν για την Αγκυρα, προκειμένου να συναντήσουν τον Τούρκο πρόεδρο το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζητεί πιο αυστηρές κυρώσεις για την Τουρκία ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος κρατά μια πιο… περίεργη στάση.

Παρά την απόλυτη και αδιάλλακτη στάση που συνεχίζει να κρατά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι τελικά έχουν τον τρόπο να τον μεταπείσουν. Το σκληρό μήνυμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, μεταφέρει ο Μάικ Πένς και ο οποίος θα προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο ότι έρχονται σκληρότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ εάν δεν δεχτεί την συμφωνία που θα του προταθεί.

Πάντως, στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN, Μιχάλη Βαλασόπουλο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε για τερματισμό των στρατιωτικών επιθέσεων. «Σταμάτα τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία», είναι το μήνυμα της Μέρκελ στον Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία έχουν προκαλέσει σοκ τα απαξιωτικά σχόλια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μαας. «Εξευτελίζει τον υπουργό μας γράφουν τα περισσότερα γερμανικά media», αναφέρει ο ανταποκριτής του OPEN.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο Ερντογάν λέει για τον Γερμανό ΥΠΕΞ:

«Είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τα όριά του. Ο Μας είναι ένας υπερόπτης. Ήρθε εδώ και μου μίλησε για το εμπάργκο. Του είπα “εσύ θα χάσεις, όχι εγώ με το εμπάργκο”. Είναι ένας άσχετος από πολιτική. “Πώς έρχεσαι εδώ;”, του είπα “και μου μιλάς έτσι;”. “Δεν μου πουλάς όπλα; Τελειώσαμε. Γεια σου” Και σχεδόν τον πέταξε έξω από το γραφείο του». Γι΄αυτό και τα γερμανικά ΜΜΕ τονίζουν ότι:

«Δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά του Ερντογάν» και ζητούν πιο αυστηρά μέτρα κατά της Τουρκίας.

Δείτε ακόμη:

Ακιντζί: Απειλούν τη ζωή μου και την οικογένειά μου

Τσαβούσογλου: Πήραμε αυτό που θέλαμε – Δεν πρόκειται για εκεχειρία, αλλά για παύση της επιχείρησής

Χρυσοχοΐδης: 20.000 πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρονται άμεσα στην ηπειρωτική χώρα

Προχειρότητα για το «112»: Δεν προέβλεψαν στη σύμβαση σε όλα τα κινητά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X