Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζει στη… σέντρα τον Γιώργο Κύρτσο

Κάτι δεν πάει καλά στη Νέα Δημοκρατία. Με αποτέλεσμα να ακούγονται παράταιρες φωνές και εκτός γραμμής που χαράσσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Τελευταίο επεισόδιο η ερώτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου στο Ευρωκοινοβούλιο για την αναβάθμιση των F-16.

H κίνηση  του ευρωβουλευτή, προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λένε οι πληροφορίες που έχει ο eretikos.gr και γι’ αυτό υπήρξε αποδοκιμασία του Γιώργου Κύρτσου με δηλώσεις κομματικών πηγών οι οποίες επισήμαναν:

«Η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες ήταν σαφής και συγκεκριμένη για την αναβάθμιση των αεροσκαφών. Οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση απηχεί αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζει το κόμμα», τόνιζαν αρμόδιες κομματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κύρτσος στην ερώτησή του σημείωνε μεταξύ άλλων: «Πως είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του.

Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ