Ο Προβοκάτορας

Ο λασποπόλεμος το παράδοξο του Αδωνι και το λάθος του Μητσοτάκη

Ο λασποπόλεμος το παράδοξο του Αδωνι και το λάθος του Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο λασποπόλεμο των τελευταίων ημερών, που είμαστε μάρτυρες, συμβαίνει ένα παράδοξο φαινόμενο. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας εκείνος που σηκώνει το βάρος είναι ο πάντα διαθέσιμος Αδωνις Γεωργιάδης. Και αυτό είναι το παράδοξο. Ιδίως όταν τα άλλα πρωτοκλασάτα και δευτεροκλασάτα στελέχη κρατούν αποστάσεις και δεν αναμιγνύονται. Οχι βεβαίως για να μην λερώσουν τα κοστούμια τους. Χαράς το πράγμα. Αφθονα τα στεγνοκαθαριστήρια.

Ο Αδωνις λοιπόν δεν φοβάται μη λερώσει τα κοστούμια του. Πέφτει με τα μούρα στο λασποπόλεμο χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η χαρά του αρχηγού να έχει έναν τέτοιο μαχητή. Και λέμε θα μπορούσε γιατί ο Αδωνις δεν είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μη βιάζεστε. Η απάντηση στο γιατί δεν είναι θα σας λύσει και την απορία για το παράδοξο φαινόμενο. Λοιπόν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο Αδωνις Γεωεργιάδης είναι ο πλέον αντιπαθής υπουργός. Το 62% των πολιτών αντιπαθούν τον Αδωνι Γεωργιάδη. Συνεπώς επικοινωνιακά είναι ο αδύναμος κρίκος.

Επομένως, φαντάζομαι θα συμφωνείτε, πως όταν ο αρχηγός σκέφτεται ορθολογικά δεν πρέπει να βάλει τον πλέον αντιπαθή υπουργό του, να υποστηρίζει μία θέση και ένα ζήτημα στο οποίο επικοινωνιακά έχει επενδύσει πάρα πολλά. Λογικό φαντάζομαι. Θα έπρεπε να είναι κάποιος άλλος αυτός που θα εμφανίζεται ως το πρώτο βιολί.

Αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχουν πολλά πρόθυμα στελέχη και υπουργοί να τσαλαβουτήσουν στο βούρκο και στη λάσπη. Οπότε αποφεύγουν να εκτεθούν στα πυρά του αντίπαλου στρατοπέδου, πράγμα που ο Αδωνις και προς τιμήν του, το παραγνωρίζει.

Αν λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε με βάση τις δημοσκοπήσεις να επιστρατεύσει κάποιον, που ο λόγος του θα είχε μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, λόγω και της μεγαλύτερης συμπάθειας των πολιτών προς το πρόσωπό του, αυτός θα έπρεπε να είναι ο…Βασίλης Κικίλιας.

Οχι, όχι μη γελάτε καθόλου. Είναι ή δεν είναι ο πλέον συμπαθής υπουργός; Είναι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αρα… Το συμπέρασμα το αφήνω σε εσάς να το εκφράσετε όταν σταματήσετε να γελάτε!

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X